383
Τυφώνας Ναδάλ σάρωσε το κορτ στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Οπεν με τον Τσιτσιπά | Τwitter/@AustralianOpen

Ο Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στον μεγάλο Ναδάλ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 11:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/01/2019, 12:55
Τυφώνας Ναδάλ σάρωσε το κορτ στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Οπεν με τον Τσιτσιπά
|Τwitter/@AustralianOpen

Ο Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στον μεγάλο Ναδάλ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 11:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/01/2019, 12:55

Με 3-0 σετ ο Ραφαέλ Ναδάλ πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Στέφανου Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Οπεν, με τον έλληνα τενίστα να προβάλλει αντίσταση μόνο στο δεύτερο σετ.

Η ήττα από τον ανίκητο Ναδάλ των 17 Γκραν Σλαμ (Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης) δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την ιστορική εμφάνιση του 20χρονου Τσιτσιπά στο τουρνουά – του πρώτου Ελληνα που κατάφερε να φθάσει μέχρι τα ημιτελικά ενός τουρνουά τέτοιου βεληνεκούς.

Το αναγνώρισε άλλωστε και ο ίδιος ο 32χρονος Ισπανός ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον κορυφαίο εκπρόσωπο της νέας γενιάς του παγκόσμιου τένις.

«Είναι καλοί παίκτες και βελτιώνονται κάθε μήνα. Πάντα είναι μεγάλη πρόκληση να παίζεις απέναντί τους, αλλά αυτό είναι το ωραίο στο άθλημά μας. Να μπορείς να μοιραστείς εμπειρίες με αυτές τις γενιές και να τους βλέπεις να βελτιώνονται. Εύχομαι σε όλους μία πετυχημένη καριέρα», είπε ο θριαμβευτής του ημιτελικού απαντώντας σε ερώτηση του «θρύλου» Τζον Μάκενρο για τη νέα γενιά και αμέσως μετά κλήθηκε να μιλήσει για τις προοπτικές του 20χρονου Ελληνα.

«Δεν θα είμαι αυτός που θα πει αν θα γίνει σπουδαίος ή όχι. Έχει τα πάντα για να τα καταφέρει. Καλά χτυπήματα, ανεβαίνει καλά στο φιλέ. Μπορεί να γίνει ένας πρωταθλητής πολλών Γκραντ Σλαμ. Εφτασε στα ημιτελικά και αυτό δείχνει πολλά για αυτόν Ελπίζω να τον αντιμετωπίσω σε σημαντικούς αγώνες στο μέλλον».

Με εμφανή την απογοήτευση στο πρόσωπό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε το κοινό που του χάρισε ένα ακόμα θερμό χειροκρότημα.

Ο αγώνας

Ο Ναδάλ ήταν σαρωτικός στο τρίτο και τελευταίο σετ του αγώνα, το οποίο και κέρδισε με 6-0, χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Τσιτσιπά.

Ενδεικτικό της κλάσης του «Ράφα» Ναδάλ το γεγονός ότι πάει στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σετ

Στο δεύτερο σετ η νίκη του Ισπανού με 6-4 κρίθηκε στις λεπτομέρειες και από κάποια λάθη του Στέφανου που του στοίχισαν πολύ, ειδικά στο 4-4.

Απίστευτο φόρχαντ από τον Στέφανο για το 4-3 στο δεύτερο σετ:

Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς κέρδισε το πρώτο γκέιμ, η συνέχεια όμως ανήκε στον μεγάλο αντίπαλό του που επικράτησε με το εμφατικό 6-2.

Δείτε δύο από τους καθοριστικούς πόντους του Ισπανού στο πρώτο σετ της μεγάλης αναμέτρησης:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...