467
Ο Αλέξης Τσίπρας ενώ αποχωρεί από τον Αρειο Πάγο | SOOC

Στον Ντογιάκο ο Τσίπρας: Επίθεση σε ΕΥΠ και εισαγγελέα Βλάχου – «Εχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 10:53
Ο Αλέξης Τσίπρας ενώ αποχωρεί από τον Αρειο Πάγο
|SOOC

Στον Ντογιάκο ο Τσίπρας: Επίθεση σε ΕΥΠ και εισαγγελέα Βλάχου – «Εχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 10:53

Αφού επιτέθηκε στην εποπτεύουσα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε σε δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος του γραφείου του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

Ολοι ξέρουμε -είπε- πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης, «απάντησε» αναφερόμενος στο μπαράζ δημοσιευμάτων για την υπόθεση και κατήγγειλε τη μετατροπή της ΕΥΠ σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης.

Κατά την έξοδό του από τον Αρειο Πάγο, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη συνάντησή του με τον κ. Ντογιάκο ότι εξέφρασε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη βαθύτατη ανησυχία του για τις εξελίξεις.

«Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για τη μετατροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών ακόμα και δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη Δημοκρατία», είπε, ενώ με αφορμή τα περί παρακολούθησης ακόμη και των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, υιοθετώντας τα πλήρως, υποστήριξε ότι τίθεται σε διακινδύνευση η ίδια η εθνική ασφάλεια.

«Εχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή τη βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικό μας σύστημα και από τις Ενοπλες Δυνάμεις.

»Ολοι έχουμε την ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων για τη διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης και για να χυθεί άπλετο φως την έχει Ελληνική Δικαιοσύνη.

Και αφού επιτέθηκε στην εισαγγελέα Βλάχου, κατέληξε εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη:

«Θέλω να ελπίζω -και ελπίζω- ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα. Θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Οικονόμου: Τον καλωσορίζουμε…

Με την επισήμανση πως είναι εθνικά επιζήμιος ο υπαινιγμός και μόνο ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αντί περαιτέρω σχολιασμού, καλωσόρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση εμπιστοσύνης προς τον θεσμό της ελληνικής Δικαιοσύνης

«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα επιτελεί το ρόλο της ως ένας εκ των βασικών πυλώνων της Δημοκρατίας μας. Απέναντι σε τεκμηριωμένες καταγγελίες και βάσιμους ισχυρισμούς, παρεμβαίνει και δεν επιτρέπει την παραμικρή σκιά. Το ίδιο είμαστε βέβαιοι ότι κάνει και σε ό,τι αφορά όσα δημοσιεύονται την τελευταία περίοδο. Η Κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή δηλώσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτός είναι και ο μόνος θεσμικά ορθός τρόπος προκειμένου να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής σε ότι αφορά είτε τους αυτουργούς, είτε τους μυθοπλάστες. Καλωσορίζουμε στην αντίληψη αυτή και τον κ. Τσίπρα ο οποίος εξέφρασε σήμερα την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης», ανέφερε στη σχετική δήλωσή του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κλείνοντας με το ακόλουθο υστερόγραφο:.

«ΥΓ: Είναι άκρως επικίνδυνο και εθνικά επιζήμιο, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να διατυπώνεται ο υπαινιγμός ότι ο Πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News