569
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία κατά μήκος της συνοριακής γραμμής | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον Εβρο ο Χρυσοχοΐδης: Εδώ χτυπάει η καρδιά της πατρίδας

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 12:20
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία κατά μήκος της συνοριακής γραμμής
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον Εβρο ο Χρυσοχοΐδης: Εδώ χτυπάει η καρδιά της πατρίδας

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 12:20

Στον Εβρο μετέβη την Τετάρτη υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να επιληφθεί θεμάτων που αφορούν την κατασκευή του φράχτη στα σύνορα, αλλά και την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή με περίπου 400 αστυνομικούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στην Αλεξανδρούπολη ο υπουργός συναντήθηκε με υπεύθυνους της Περιφέρειας ώστε να δοθούν τεχνικές λύσεις σε ζητήματα που αφορούν στην κατασκευή του φράχτη και ακολούθως με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γ. Ζαμπούκη για θέματα που αφορούν στην συνεργασία της Αστυνομίας με τον δήμο (προήδρευσε σύσκεψης με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στις Φέρες).

Ακολούθησαν συσκέψεις με τους επικεφαλής της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων για τον συντονισμό του έργου προστασίας και ασφάλειας των συνόρων.

«Με εντολή και ταυτόχρονα συντονισμό του Πρωθυπουργού υλοποιούμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο με απόλυτη ψυχραιμία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης (διαβάστε στο τέλος του άρθρου το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του υπουργού) και διαβεβαίωσε ότι «μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής γιατί η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαΐου, με διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που εκδόθηκε την Τρίτη , θα έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της συνοριακής γραμμής επιπλέον 400 αστυνομικοί για την ενίσχυση της φύλαξης.

Πρόκειται κυρίως για αστυνομικούς των ΜΑΤ από Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, αλλά και δύο διμοιρίες από την Αθήνα, καθώς και από άλλες υπηρεσίες από διάφορες περιοχές.

Παράλληλα, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη των νέων συνοριακών φυλάκων που έχουν ήδη καταταγεί με τον πρόσφατο διαγωνισμό, αλλά δεν έχουν ακόμα προσληφθεί λόγω της κατάσταση με την κρίση του κορονοϊού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα φύλαξης στον Εβρο δεν είχαν χαλαρώσει ποτέ μετά την καθοδηγούμενη από τους Τούρκους απόπειρας μαζικής εισβολής εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών.

Οι ενισχύσεις ωστόσο κρίθηκαν απαραίτητες, συμπλήρωσε, καθώς «η Τουρκία κρατάει συνεχώς ψηλά το θέμα».

«Ο Εβρος σφραγίζεται», ήταν το μήνυμά του.

Ετσι με τη μετακίνηση των δυνάμεων από την υπόλοιπη Ελλάδα ενισχύεται η επιτήρηση όλων των διαβάσεων στα σύνορα με την Τουρκία, για το ενδεχόμενο που τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί νέας απόπειρας εισβολής – ενορχηστρωμένης πάντα από το καθεστώς Ερντογάν.

Aκολουθούν οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη από τον Εβρο:

Το ότι είμαι στον Έβρο σήμερα δεν αποτελεί είδηση πια. Εδώ χτυπάει η καρδιά της πατρίδας. Εδώ φυλάσσονται σύνορα. Συντονίζουμε το έργο της ασφάλειας και της προστασίας των συνόρων σε καθημερινή βάση.

Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, κανένας εφησυχασμός και καμία ολιγωρία.

Με εντολή και ταυτόχρονα συντονισμό του Πρωθυπουργού υλοποιούμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο με απόλυτη ψυχραιμία.

Δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτε το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας «ανησυχεί» διαρκώς: η ασφάλεια μας. Για τον λόγο αυτό ήδη επαναφέρουμε στον Έβρο, μετά τη διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας, τους αστυνομικούς που ήταν και πριν.

Θα τους αντικαταστήσουμε αυτούς με τους 400 συνοριοφύλακες, που όπως γνωρίζετε, εδώ και πολλούς μήνες έχουμε προσλάβει, αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να τους εκπαιδεύσουμε. Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν θα έχουν εκπαιδευτεί οι συνοριοφύλακες αυτοί και αναλάβουν υπηρεσία, οι αστυνομικοί που τώρα υπηρετούν εδώ θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις υπηρεσίες τους.

Επαναλαμβάνω, με σχέδιο και στρατηγική φυλάσσουμε τα σύνορά μας και διαχειριζόμαστε το προσωπικό μας.

Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας.

Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι φύλακες είναι εδώ. Οι δυνάμεις του Frontex είναι εδώ και η μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής γιατί η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News