205
Ο Νίκος Δένδιας στη συνάντηση με τον Μπουράκ Οζουγκέργκιν την Τετάρτη | Υπουργείο Εξωτερικών

Στον Δένδια ο τούρκος πρεσβευτής στη σκιά των δηλώσεων για «τουρκική μειονότητα» και δύο κράτη στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 13:11
Ο Νίκος Δένδιας στη συνάντηση με τον Μπουράκ Οζουγκέργκιν την Τετάρτη
|Υπουργείο Εξωτερικών

Στον Δένδια ο τούρκος πρεσβευτής στη σκιά των δηλώσεων για «τουρκική μειονότητα» και δύο κράτη στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 13:11

Συνάντηση με τον τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκέργκιν, είχε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενόψει της ενδεχόμενης –κλίματος επιτρέποντος– επίσκεψης του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στην Αγκυρα σε περίπου δύο εβδομάδες (14 Απριλίου).

Στη συνάντηση Δένδια – Οζουγκέργκιν συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις, με τον υπουργό Εξωτερικών να επαναλαμβάνει, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την ανάγκη αποχής από προκλητικές ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δένδιας κατέστησε σαφές στον συνομιλητή του ότι ανακοινώσεις όπως αυτή μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και μάλιστα καλείται η Ελλάδα να σταματήσει τις «παραβιάσεις των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας», αλλά και την «απάνθρωπη συμπεριφορά κατά των προσφύγων»!

Οι Τούρκοι μιλούν επίσης για εχθρική συμπεριφορά της ελληνικής πλευράς, παρά τις εκκλήσεις για διάλογο, ενώ για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνεται ότι μόνη βιώσιμη λύση στο Κυπριακό είναι αυτή των δύο κρατών.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, διαμηνύεται, τέλος, ότι η Τουρκία θα προστατεύσει με κάθε τρόπο (σ.σ.: στέλνοντας δηλαδή μισθοφόρους τζιχαντιστές και παραβιάζοντας επανειλημμένα το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ) την ασφάλεια και την ειρήνη του λιβυκού λαού!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...