177
| IDF

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση των Ισραηλινών στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 15:34

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση των Ισραηλινών στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 15:34

Για τη μεγαλύτερη εκτός συνόρων στρατιωτική άσκηση στην ιστορία τους προετοιμάζονται οι Ενοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (ΙDF). Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Israel Hayom, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στην Κύπρο και θα αποτελέσει σκέλος  στρατιωτικών γυμνασίων μεγάλης κλίμακας υπό την ονομασία «Μήνας Πολέμου».

Η μεγάλη διακλαδική άσκηση, στην οποία θα συμμετάσχουν ειδικές δυνάμεις, στελέχη και μέσα του ισραηλινού Στρατού, της  Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού, θα έχει διάρκεια ένα μήνα και θα περιλαμβάνει σενάρια μάχης πολλαπλών μετώπων, βασισμένο στα χειρότερα σενάρια που έχει σήμερα το IDF.

Την τελευταία εβδομάδα του «Μήνα Πολέμου», δυνάμεις του IDF θα ταξιδέψουν στην Κύπρο για ευρείας κλίμακας άσκηση προσομοίωσης μάχης σε άγνωστη περιοχή.

Διοικητής της άσκηση θα είναι ο αρχηγός του ισραηλινού Επιτελείου, στρατηγός Ιτάι Βίροφ.

Πέρα από τις επίγειες δυνάμεις που θα εκπαιδευθούν στην Κύπρο, στο πλαίσιο της άσκησης θα εκτελεστούν επίσης αεροπορικές και θαλάσσιες επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας, με τη συμμετοχή μαχητικών της ισραηλινής Αεροπορίας, επιθετικών ελικοπτέρων, μεταγωγικά, πυραυλακάτους και άλλες μονάδες του Ναυτικού των Ισραηλινών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...