420
|

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα ο Σωτήρης Τσιόδρας

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 09:18

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα ο Σωτήρης Τσιόδρας

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 09:18

Με τον Σωτήρη Τσιόδρα στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν από την αρχή ένα πρόβλημα –αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι την περασμένη άνοιξη, τις μέρες που όλη Ελλάδα κρεμόταν από τα χείλη του για να μάθει τι πρέπει να κάνει για να μη ζήσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο, ο Θανάσης Καρτερός τον κατηγορούσε από τις σελίδες της κομματικής «Αυγής» για κυβερνητική προπαγάνδα (εδώ). Αν όμως ο κ. Καρτερός είχε τότε την απλή ιδιότητα ενός αρθρογράφου (ασχέτως αν είχε διατελέσει και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Μαξίμου επί Αλέξη Τσίπρα), τώρα η κριτική κατά του καθηγητή Λοιμωξιολογίας γίνεται επισήμως από την Κουμουνδούρου και μάλιστα με ομοβροντίες.

Μόλις λίγη ώρα μετά την έκτακτη εμφάνισή του στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την περασμένη Τρίτη –και ενώ η χώρα τελούσε υπό το σοκ της ανακοίνωσης τετραψήφιου αριθμού κρουσμάτων– ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να επιτεθεί στον κ. Τσιόδρα, επειδή ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν τον συγχρωτισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς –«προσπαθήστε να αποφύγετε τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οσο είναι δυνατόν» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι δεν μπορούν να αυξηθούν τα μέσα που κυκλοφορούν.

Αυτή η αναφορά του κ. Τσιόδρα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτοι οι τομεάρχες Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης, τον κατηγόρησαν ότι χρησιμοποιεί την τηλεοπτική παρουσία του «για να καλύπτει την αδράνεια της ΝΔ στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα ΜΜΜ» (εδώ).

Αλλά δεν ήταν μόνο το δίδυμο Παππά και Γιαννούλη. Την επομένη ανέλαβε να ασκήσει κριτική στον κ. Τσιόδρα και η Εφη Αχτσιόγλου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Ο κ. Τσιόδρας, στην πρώτη φάση της πανδημίας ανταποκρίθηκε σε αυτό που όλοι είχαμε ανάγκη και μιλάω και ως πολίτης, για να καταλάβουμε απολύτως τι πρέπει να κάνουμε» είπε αρχικά, αλλά μετά προσέθεσε:

«Χθες (προχθές), η εμφάνισή του επένδυε και πάλι σε αυτή την κυβερνητική αφήγηση περί ατομικής ευθύνης. Νομίζω ότι πέρα από την ατομική ευθύνη και την επικοινωνία, υπάρχει και κάτι βαθύτερο, που είναι η κρατική ετοιμότητα και η κρατική ευθύνη, η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιστοιχούν στο κράτος και εν προκειμένω στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει τα κλειδιά του κρατικού μηχανισμού».

Η ίδια προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στις τρεις δουλειές που είχε να κάνει, παρά τον χρόνο που της έδωσε η κοινωνία: να ανοίξουν τα σχολεία με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με περισσότερες ΜΕΘ αλλά και γιατρούς και να έχουμε ΜΜΜ στα οποία να μην υπάρχουν οι ακραίες εικόνες συνωστισμού. Αυτή τη στιγμή βιώνουμε και αποτελέσματα αυτής της ανεπάρκειας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...