257
| imdb

Πέθανε ο Μάικλ Λόνσντεϊλ, ένας «κακός» του Τζέιμς Μποντ και όχι μόνο

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 21:29

Πέθανε ο Μάικλ Λόνσντεϊλ, ένας «κακός» του Τζέιμς Μποντ και όχι μόνο

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 21:29

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε ο Μάικλ Λόνσντεϊλ, που έγινε ευρέως γνωστός ως ένας από τους συμπαθέστερους «κακούς» που αντιμετώπισαν τον Τζέιμς Μποντ ενώ στο βιογραφικό του είχε μία τεράστια λίστα από κινηματογραφικές παραγωγές στις οποίες είχε συμμετοχή.

Τον θάνατο του ηθοποιού επιβεβαίωσε την Δευτέρα ο ατζέντης του.

Γεννημένος στη Γαλλία, με πατέρα Άγγλο και μητέρα Γαλλοϊρλανδή, σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι αλλά τελικά τον κέρδισε η υποκριτική.

Ξεκίνησε στο θέατρο με σκηνοθέτη τον σπουδαίο Σάμιουελ Μπέκετ. Σύμφωνα με το BBC, έπαιξε όλων των ειδών τους ρόλους σε πάνω από 180 ταινίες για τον κινηματογράφο ενώ υποδύθηκε τον Χιούγκο Ντραξ στην ταινία του 1979, «Moonraker» (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρηση Μούνρεϊκερ).

«Επειδή, έκανα τόσες πολλές ταινίες που δεν ήταν πραγματικά πολύ δημοφιλείς, ή δεν έκανα πολλά χρήματα και έκανα μόνο φθηνές ταινίες, σκέφτηκα ότι θα ήθελα να παίξω σε μια πλούσια ταινία» είχε δηλώσει για την συμμετοχή του στην ταινία του διάσημου πράκτορα.

Ο Λόνσντεϊλ ως Χιούγκο Ντράξ

«Ήταν μια υπέροχη εμπειρία να κάνεις μια πολύ δημοφιλή ταινία. Όλοι ήταν τόσο ευγενικοί. Ο Ρότζερ Μουρ, η Λόις Σάιλς και ο Ρίτσαρντ Κιλ, ήταν όλοι υπέροχοι. Υπήρχε μια όμορφη κατανόηση μεταξύ των ηθοποιών, και έτσι ήμουν πολύ χαρούμενος που το έκανα» είχε υποστηρίξει επίσης.

Ο γαλλοβρετανός ηθοποιός ήταν επίσης γνωστός για το ρόλο του Κλοντ Λεμπέλ στην κατασκοπευτική ταινία του Φρέντ Τσίνεμαν «Η Μέρα του Τσακαλιού» για την οποία είχε κερδίσει υποψηφιότητα BAFTA το 1973.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...