545
Από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ground Zero, στη Νέα Υόρκη. Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη, και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος | ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο Ground Zero ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι διαρκής

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2022, 19:37
Από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Ground Zero, στη Νέα Υόρκη. Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη, και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
|ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο Ground Zero ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι διαρκής

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2022, 19:37

Το μνημείο στο Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι, επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός τοποθέτησε στα ονόματα των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους ελληνικά σημαιάκια και κατέθεσε στεφάνι στο μοναδικό δέντρο στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο επέζησε κατά την τρομοκρατική επίθεση.

Δίπλα στον Πρωθυπουργό ήταν η κυρία Ανθούλα Κατσιματίδη η οποία έχασε τον αδερφό της Γιάννη στην τρομοκρατική επίθεση. «Χαίρομαι πάρα πολύ που έχετε έρθει σήμερα να μας τιμήσετε με την παρουσία σας σε αυτό το σημείο που για μένα είναι τόσο σημαντικό, ο αδερφός μου ο Γιάννης ήταν ένα απίστευτο παιδί, ένα παλικάρι γεμάτο χαρά και αγάπη. Χαίρομαι που ήρθατε να αφήσετε ένα στεφάνι και να μας τιμήσετε», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ η κυρία Κατσιματίδη, απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό.

(ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να έρθω σήμερα σε αυτόν τον ιερό τόπο να αφήσω ένα λουλούδι και να καταθέσω στη μνήμη των 2.977 αθώων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους άδικα στη τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Ανάμεσά τους ήταν και 41 Ελληνοαμερικανοί, ένας από τους οποίους ήτανε και ο Γιάννης ο οποίος βρέθηκε εγκλωβισμένος στο 104ο όροφο όταν χτύπησε το πρώτο αεροπλάνο τον βόρειο πύργο», δήλωσε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι μια μάχη διαρκής, είναι μια μάχη την οποία έχουμε υποχρέωση ως Δημοκρατίες να δώσουμε για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και για να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να λειτουργούμε μέσα σε ανοιχτές δημοκρατικές κοινωνίες όπως αυτές τις οποίες με τόσο κόπο έχουμε χτίσει», τόνισε ο Πρωθυπουργός και προσέθεσε απευθυνόμενος προς την κυρία Κατσιματίδη:

«Θέλω και πάλι να σε ευχαριστήσω για την παρουσία σου εδώ σήμερα και να ξέρεις ότι τα θύματα της τρομοκρατίας, διότι κι εμείς στη χώρα μας έχουμε πληγωθεί από τη δική μας εγχώρια τρομοκρατία, θα συνεχίσουμε πάντα να τα τιμούμε και δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ».

Λουλούδια στο μνημείο για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 άφησε και η σύζυγος του Πρωθυπουργού (ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
«Αγιος Νικόλαος, μία εκκλησία που συμβολίζει την ελπίδα και την ενότητα»

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Ιερό Ναότου Αγίου Νικολάου, ο οποίος καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2001 όμως ανοικοδομήθηκε, χάρη και στη μεγάλη συμβολή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, και ο οποίος το επόμενο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά ως εκκλησία.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος τους ξενάγησε στον χώρο, ενώ ο αρχιτέκτονας που έχει σχεδιάσει τον νέο ναό, Σαντιάγο Καλατράβα, εξήγησε το σχέδιο έως την τελική περάτωση του έργου.

«Πρόκειται όντως για ένα εξαιρετικό κτίριο. Θα έλεγα πως το κτίριο είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με την ιδιαίτερη πνευματική σημασία αυτού του χώρου. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ένα σημείο που σημαδεύτηκε από πόνο και βάσανα. Είναι μία εκκλησία που συμβολίζει την ελπίδα και την ενότητα. Είμαι βέβαιος πως θα εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τη Νέα Υόρκη και φάρο ελπίδας για όλους τους επισκέπτες της», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

(ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
(ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News