376
Ο Σι Τζινπίνγκ, αριστερά, σε επίσκεψή του σε κέντρο ελέγχου της ασθένειας στο Πεκίνο, στις 10 Φεβρουαρίου | EPA/XINHUA/JU PENG

Στη Γουχάν για πρώτη φορά ο Σι Τζινπίνγκ

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2020, 08:03
Ο Σι Τζινπίνγκ, αριστερά, σε επίσκεψή του σε κέντρο ελέγχου της ασθένειας στο Πεκίνο, στις 10 Φεβρουαρίου
|EPA/XINHUA/JU PENG

Στη Γουχάν για πρώτη φορά ο Σι Τζινπίνγκ

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2020, 08:03

Είναι ίσως μια ένδειξη ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να μεταστρέφονται προς το καλύτερο, η επίσκεψη του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην πόλη Γουχάν, την εστία της επιδημίας του κορονοϊού.

Είναι η πρώτη του επίσκεψη αφότου ξέσπασε η κρίση, εδώ και σχεδόν τρεις μήνες.

Ο Σι αναμένεται να δει κατοίκους, γιατρούς, ασθενείς και αξιωματούχους στο πλαίσιο της επίσκεψής του για την επιθεώρηση των μέτρων πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι.

Ολόκληρη η επαρχία τέθηκε υπό αποκλεισμό ήδη από το πρώτο στάδιο της κρίσης.

Επιπλέον, ο Σι θα εκφράσει τις ευχαριστίες του και αυτές της κυβέρνησής του στους εργαζόμενους στον τομέα της δημόσιας υγείας, τους αξιωματικούς και τους οπλίτες των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, τους αστυνομικούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους τοπικούς αξιωματούχους και τους εθελοντές που έδωσαν μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην πρώτη γραμμή, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Εξάλλου, οι Αρχές στη Χουμπέι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αρχίσουν σταδιακά να επιτρέπουν σε πολίτες περιοχών όπου ο κίνδυνος μόλυνσης θεωρείται μέσος ως χαμηλός να ταξιδεύουν ξανά, μετέδωσαν κινεζικά ΜΜΕ.

Συνολικά στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί 80.754 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και 3.126 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο αριθμός των ασθενών που αποθεραπεύτηκε και έλαβε εξιτήριο ανερχόταν σε 59.897.

Τη Δευτέρα καταγράφηκαν μόλις 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης και 17 νέοι θάνατοι στην ηπειρωτική Κίνα. Ολοι οι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της, Γουχάν.

Ο παγκόσμιος απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας ξεπέρασε το φράγμα των 4.000 νεκρών, μετά και τις τελευταίες αναφορές.

Τραγωδία στο ξενοδοχείο-καραντίνα

Ο ακόμη προσωρινός απολογισμός της κατάρρευσης ξενοδοχείου το Σάββατο στην επαρχία Φουτζιάν της Aνατολικής Κίνας αυξήθηκε σε 18 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Συνολικά 59 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου, στην περιοχή Λιτσένγκ της πόλης Κουανγκτζού, ως τα ξημερώματα της Τρίτης. Από αυτούς, οι 18 ήταν νεκροί.

Oταν κατέρρευσε το ξενοδοχείο, όπου διέμεναν σε απομόνωση άνθρωποι για τους οποίους εκφράζονταν φόβοι ότι είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό, παγιδεύτηκαν 71 άτομα. Σωστικά συνεργεία αναζητούν τους υπόλοιπους 12, που χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι.

Αργά τη Δευτέρα διασώθηκαν ένα αγόρι 10 ετών και η μητέρα του, 52 ώρες μετά την κατάρρευση του κτιρίου και την παγίδευσή τους στα συντρίμμια.

Η οικοδόμηση του κτιρίου είχε αρχίσει το 2013. Μετατράπηκε σε ξενοδοχείο 66 δωματίων το 2018.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...