212
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στο ΑΧΕΠΑ με κορονοϊό και ο μητροπολίτης Κατερίνης, Γεώργιος

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2020, 10:04
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στο ΑΧΕΠΑ με κορονοϊό και ο μητροπολίτης Κατερίνης, Γεώργιος

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2020, 10:04

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης διακομίστηκε ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο οποίος στις 13 Νοεμβρίου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, με ήπια συμπτώματα και βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης, «με τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών, ο μητροπολίτης μετέβη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις και πληρἐστερη ιατρική παρακολούθηση».

Η υγεία του προφανώς επιδεινώθηκε, καθώς προ τριών ημερών η Μητρόπολη του είχε ανακοινώσει ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή».

Η ίδια ανακοίνωση επεσήμανε πως και ο επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθόνικος, «αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού» και υποβάλλεται σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται. Η δε κατάσταση της υγείας του, όπως αναφέρεται, είναι πολύ καλή.

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των υπεύθυνων κρατικών υπηρεσιών.

Ο μητροπολίτης Κίτρους είναι ένα ακόμη μέλος της ιεραρχίας που νοσεί σοβαρά από την Covid-19, η οποία έπληξε και τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο μετά από ένα γεύμα 16 ατόμων (!) που παρατέθηκε εν μέσω καραντίνας.

Ως γνωστόν δε, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νοσηλεύεται από την περασμένη Πέμπτη στον «Ευαγγελισμό» έχοντας προσβληθεί από την Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...