234
Το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος Airbus A320 της Aegean κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» | ΑΠΕ-ΜΠΕ/AEGEAN/STR

Στην Αθήνα με ειδική πτήση της Aegean 1,7 εκατ. μάσκες από την Κίνα

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 11:04
Το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος Airbus A320 της Aegean κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/AEGEAN/STR

Στην Αθήνα με ειδική πτήση της Aegean 1,7 εκατ. μάσκες από την Κίνα

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 11:04

Ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος Airbus 320 της Aegean, το οποίο μετέφερε από την Κίνα 1,7 εκατ. μάσκες, προσγειώθηκε τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η πτήση 4492 ήταν η πρώτη μιας σειράς πτήσεων, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα, έχει προγραμματιστεί να φτάσουν στη χώρα μας πάνω από 13 εκατομμύρια απλές χειρουργικές μάσκες και υλικά ατομικής προστασίας, όπως εξειδικευμένες μάσκες, στολές και ασπίδες προσώπου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως τώρα μεταφορά υγειονομικού υλικού από την Ελλάδα που προέρχεται από δωρεές του Ιδρύματος Ωνάση και ελλήνων εφοπλιστών.

Το εσωτερικό του αεροσκάφους της Aegean που μετατράπηκε σε cargo πριν το ταξίδι του για Κίνα – Aegean Airlines

Η μεταφορά του υλικού από την Κίνα στην Αθήνα γίνεται με πτήσεις ειδικά διαμορφωμένων αεροσκαφών της Aegean αλλά και πτήσεις cargo σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλες τρεις πτήσεις που έχουν μισθωθεί από τους δωρητές και μεταφέρουν υγειονομικό υλικό.


Πρόκειται για απλές χειρουργικές μάσκες και μέτρα ατομικής προστασίας όπως εξειδικευμένες μάσκες, στολές και ασπίδες προσώπου, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και ελλήνων εφοπλιστών.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί η δωρεά 11 τόνων υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η προμήθεια πέντε τόνων χλωροκίνης από την Ινδία και η πτήση της Air China, η οποία μετέφερε προ ημερών στην Ελλάδα από την Κίνα ως δωρεά 1,2 εκατ. μάσκες και υγειονομικό υλικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...