215
|

Συμμαχία Aegean – ΕΛΠΕ στη μάχη κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 09:35

Συμμαχία Aegean – ΕΛΠΕ στη μάχη κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 09:35

Δύο μεγάλες ελληνικές εταιρείες, η αεροπορική Aegean και η ενεργειακή Ελληνικά Πετρέλαια, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση από τη χώρα μας της πρωτοφανούς κρίσης του κορονοϊού.

Η πρώτη προσφέρει τα αεροπλάνα, πληρώματα και τα υπόλοιπα μεταβλητά έξοδα των πτήσεων και η δεύτερη τα καύσιμα για τις πτήσεις μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού από τις χώρες παραγωγής.

Οι Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια αρχικά προσφέρουν έως 10 πτήσεις προς την Απω Ανατολή και Κίνα ή όπου αλλού μπορεί να παράγεται το ιατροφαρμακευτικό υλικό ή άλλα αναγκαία υλικά και εξοπλισμός και είναι εφικτό να πετάξουν τα αεροπλάνα της αεροπορικής.

Η Aegean έχει μετατρέψει δύο AIRBUS A320/321 από τον στόλο της για να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες ποσότητες φαρμάκων, εξοπλισμού ή άλλου ιατρικού υλικού πρώτης ανάγκης. Από την πλευρά τους, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΕΚΟ θα συνεχίσουν να διατηρούν ανοικτές τις εγκαταστάσεις σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, προκειμένου να εξυπηρετήσουν και τυχόν έκτακτους ανεφοδιασμούς που μπορεί να χρειαστούν την περίοδο αυτή.

Οι δύο εταιρείες επίσης θα προσφέρουν για την επόμενη εβδομάδα τυχόν πτήσεις επαναπατρισμού χρειαστεί και ζητήσουν το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Εξωτερικών. Στις εν λόγω πτήσεις θα προβλέπεται να υπάρχει κενό κάθισμα μεταξύ των επιβατών, ενώ για λόγους μεγαλύτερης προστασίας δεν θα παρέχεται η υπηρεσία catering service.

Τέλος οι δύο εταιρείες επέκτειναν τη συνεργασία τους και για την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...