213
Στιγμιότυπο από συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου πέρυσι τον Αύγουστο στο Μέγαρο Μαξίμου. Τώρα ο Πρωθυπουργός μετέβη στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στην Αρχιεπισκοπή ο Μητσοτάκης για συνάντηση με Ιερώνυμο στη σκιά της επιστολής της ΔΙΣ

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2020, 13:22
Στιγμιότυπο από συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου πέρυσι τον Αύγουστο στο Μέγαρο Μαξίμου. Τώρα ο Πρωθυπουργός μετέβη στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στην Αρχιεπισκοπή ο Μητσοτάκης για συνάντηση με Ιερώνυμο στη σκιά της επιστολής της ΔΙΣ

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2020, 13:22

Λίγες ώρες μετά την επιστολή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στην οποία οι ιεράρχες ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησαν την κυβέρνηση ότι «δεν θα ανεχτούν» κλειστές εκκλησίες την περίοδο των Χριστουγέννων (εδώ), ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε στην Αρχιεπισκοπή για να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Με βάση την ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Ιερώνυμο για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Όπως αναφέρθηκε στο σχετικό δελτίο Τύπου, κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του Αρχιεπισκόπου, ήταν η αδήριτη ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας.

Εκφράστηκε επίσης η αισιοδοξία ότι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η συνακόλουθη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα μας επιτρέψουν να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

«Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις εκκλησίες μας ανοιχτές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Ιερώνυμο να προσθέτει ότι «έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους ναούς μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News