201
Ο Ντιέγκο αποσύρεται από τον επαγγελματικό στίβο έχοντας ψηλά το κεφάλι | EPA

Στη σύνταξη βγαίνει η σεξομανής χελώνα που διαιώνισε το είδος της

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 15:45
Ο Ντιέγκο αποσύρεται από τον επαγγελματικό στίβο έχοντας ψηλά το κεφάλι
|EPA

Στη σύνταξη βγαίνει η σεξομανής χελώνα που διαιώνισε το είδος της

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 15:45

Η ηλικία του Ντιέγκο εκτιμάται από τους ειδικούς ότι ξεπερνά τα 100 χρόνια και παρά το γήρας του δούλεψε σκληρά μέχρι να βγει στη… σύνταξη.

Αποστολή του ήταν να σώσει ένα ολόκληρο είδος από τον αφανισμό και γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια βρισκόταν «φυλακισμένος» σε ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αναπαραγωγής.

Η αποστολή του Ντιέγκο, όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, ήταν η αναπαραγωγή με στόχο την αύξηση του πληθυσμού των γιγαντιαίων χελωνών της Εσπανιόλα, ενός νησιού του συμπλέγματος των Γκαλάπαγκος. Και στέφθηκε με επιτυχία! Τι σημαίνει αυτό;

Οτι όταν ξεκίνησε τις προσπάθειες αχαλίνωτης αναπαραγωγής, στο νησί υπήρχαν μόνο δύο αρσενικές χελώνες του είδους του και 12 θηλυκές. Τώρα όμως, έχοντας επιτελέσει το καθήκον του, ο Ντιέγκο κατάφερε να εκτοξεύσει τον πληθυσμό σε περισσότερες από 2.000 χελώνες.

Συνολικά 15 ζώα συμμετείχαν στο πρόγραμμα αναπαραγωγής για την ενίσχυση του πληθυσμού του νησιού, αλλά κανένα δεν έκανε τόσα όσα ο Ντιέγκο, αναφέρουν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των Γκαλάπαγκος, η αιωνόβια χελώνα Ντιέγκο έβαλε το… λιθαράκι της στο 40% αυτού του πληθυσμού.

Και τώρα, ο «Δον Ζουάν» Ντιέγκο, η αρσενική χελώνα με την αχαλίνωτη σεξουαλική ζωή, επιστρέφει στην άγρια φύση γεμάτος περηφάνια και με εκατοντάδες απογόνους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...