482
| Nick Paleologos / SOOC

Στη γραμμή… καραμανλικής ΝΔ ο Κασσελάκης για την απουσία του από την εκδήλωση για τον Σημίτη

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 15:05
|Nick Paleologos / SOOC

Στη γραμμή… καραμανλικής ΝΔ ο Κασσελάκης για την απουσία του από την εκδήλωση για τον Σημίτη

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 15:05

Λάθος στρατηγικής; Ενα ακόμη βήμα προς την πολιτική απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ και τον επαπειλούμενο κατακερματισμό; Αστοχη συμβουλή των εξ απορρήτων του (βλ. Παύλος Πολάκης); Συμπλέγματα της λεγόμενης ανανεωτικής Αριστεράς; Υπόγειες διαδρομές με εκείνο το κομμάτι της ΝΔ με το οποίο υπήρξε το φλερτ το 2015;

Ουδείς μπορεί να απαντήσει μετά βεβαιότητος (ίσως να ισχύει και ένας συνδυασμός των παραπάνω), η ουσία όμως είναι ότι τη Δευτέρα η θέση με το καρτελάκι «Στέφανος Κασσελάκης» στην εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη από το «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», το Ινστιτούτο «Jacques Delors» και το περιοδικό «Μεταρρύθμιση», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», έμεινε κενή.

Η καρέκλα «Στέφανος Κασσελάκης» έμεινε κενή, ο Λουκάς Παπαδήμος ανέκφραστος (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Την  επομένη, ήρθε και η εξήγηση για την… απουσία, διά στόματος του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού. Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα δεν το προκάλεσε», δηλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1 ο κ. Κασσελάκης, φεύγοντας πεζός από το σπίτι του  προκειμένου, όπως είπε, να πάει με το Μετρό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (σε μία ακόμη κίνηση ενίσχυσης του φιλολαϊκού προφίλ του).

Οχι, δεύτερο σκέλος στη δικαιολόγηση τη απουσίας Κασσελακη από την εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη δεν υπήρξε, καθώς όπως και στα χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να κατονομάσει τους «άλλους» που πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, προτιμώντας τον εύκολο στόχο (αυτόν του πολιτικού και ιδεολογικού αντιπάλου του ΣΥΡΙΖΑ: των λεγόμενων εκσυγχρονιστών και της τολμηρής μεταρρυθμιστικής ατζέντας που προωθεί και ο σημερινός Πρωθυπουργός).

Και σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που με την παρουσία του στην εκδήλωση -παρά τις.. συστάσεις για το αντίθετο από φωνές της λεγόμενης καραμανλικής Δεξιάς- απευθύνθηκε στο ευρύτερο κεντρώο κοινό με ξεκάθαρα εκσυγχρονιστικά χαρακτηριστικά,  ο κ. Κασσελάκης επέλεξε την περιχαράκωση και τα τσιτάτα περί διαπλοκής. Ευθυγραμμιζόμενος έτσι και αυτός με το βασικό αφήγημα των καραμανλικών που πολέμησαν μετά μανίας σε κάθε ευκαιρία (εδώ) τον Κώστα Σημίτη, σε μια πρσοπάθεια να γλιτώσουν από την ιστορική καταγραφή των ευθυνών της καταστροφικής πενταετίας Καραμανλή για τη χρεοκοπία της χώρας.

Στη γραμμή δηλαδή όσων υπηρέτησε -κυρίως διά της αφωνίας του- ο Αλέξης Τσίπρας την περίοδο της Πρώτης Φοράς Αριστερά με την αξιοποίηση κορυφαίων προσώπων της πάλαι ποτέ καραμανλικής πτέρυγας.

Εξού και η κενή καρέκλα με το καρτελάκι «Στέφανος Κασσελάκης», τη Δευτέρα, στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Κληθείς να σχολιάσει στο pressroom τη δηλωση Κασσελάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός  καλώντας με νόημα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σπεύσει να πληροφορηθεί με πόσα χρήματα φόρτωσε τον ελληνικό λαό το τρίτο και αχρείαστο, μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και για πόσα χρόνια υποθηκεύτηκε η δημόσια περιουσία από το κόμμα του οποίου ηγείται ο ίδιος σήμερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...