395
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών την Τρίτη. | ΑΠΕ-ΜΠΕ//ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Μαρινάκης για Χάρη Δούκα και Εξάρχεια: Επαναστατική γυμναστική στην πλάτη πολιτών

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 14:58
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών την Τρίτη.
|ΑΠΕ-ΜΠΕ//ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Μαρινάκης για Χάρη Δούκα και Εξάρχεια: Επαναστατική γυμναστική στην πλάτη πολιτών

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2023, 14:58

Σε μια λανθάνουσα αντιπαράθεση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα κινδυνεύει να εμπλακεί η κυβέρνηση, με αφορμή και τις αντιδράσεις στα έργα για τον πολυσυζητημένο σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια και τη μάλλον εμπρηστική παρέμβαση του κ. Δούκα που έφτασε στο σημείο να υπαινιχθεί ότι με το κόψιμο δέντρων για το εργοτάξιο χάνεται η ζωή. Το γεγονός από την άλλη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Δημήτρη Κουρέτα, νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Στέλιο Αγγελούδη, νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης –τους πολιτικούς που «νίκησαν» τους υποψηφίους της ΝΔ– αλλά έχει αποφύγει να καλέσει τον κ. Δούκα, ο οποίος, ως γνωστόν, νίκησε τον «γαλάζιο» Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα, έδωσε τροφή για σχόλια και προκάλεσε και σχετική ερώτηση στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών την Τρίτη.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον κ. Δούκα και αν ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί μαζί του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε με κάτι το κάπως ασαφές: «Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το σύνολο των εκλεγμένων αυτοδιοικητικών».

Οσον αφορά στα έργα του Μετρό και την περίπτωση των Εξαρχείων, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως τo Μετρό είναι κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να γίνει κανένα βήμα υποχώρησης. Ως προς το σκέλος των δέντρων έχει δώσει πλήρη αναφορά η αρμόδια εταιρεία.

«Η θέση που διατύπωσε ο κ. Δούκας δεν συνάδει με την αρχική του δήλωση περί συνεργασίας», σχολίασε επίσης ο κυβερνητικός πορτ παρόλ κάνοντας λόγο για «άλλη μια ευκαιρία για επαναστατική γυμναστική που γίνεται στις πλάτες των πολιτών».

«Δεν πρόκειται να κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω», ξεκαθάρισε ο κ. Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει και τα όσα ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκανε λόγο για φαιδρή ανάρτηση του κ. Δούκα σχετικά με τα δέντρα στην πλ. Εξαρχείων και προέβλεψε ότι οι Αθηναίοι θα μετανιώσουν που δεν επανεξέλεξαν τον κ. Μπακογιάννη.

Ο κ. Μαρινάκης είπε πως ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας από τους υπουργούς που έχει «την πλήρη εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού».

Ο κ. Δούκας είχε μία σημαντική επιτυχία, συνέχισε ο κ. Μαρινάκης, για να συμπληρώσει: «Από εκεί και πέρα έχουμε καθήκον να συνεργαστούμε με τον κάθε εκλεγμένο τοπικό άρχοντα, υπάρχουν όμως κάποιες κινήσεις που μας κάνουν να μην είμαστε και πολύ αισιόδοξοι για κάποια θέματα. Όλοι κρίνονται στην πράξη. Αλλά κάθε ζήτημα το αξιολογούμε ξεχωριστά».

«Επέλεξε να κάνει έναν σχολιασμό συγκεκριμένο ο κ. Γεωργιάδης», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...