290
Ο 26χρονος με τον δικηγόρο του σε φωτογραφία από την προηγούμενη εβδομάδα στην Τροχαία Θεσσαλονίκης | INTIMEnews

Στη φυλακή ο 26χρονος Αλβανός για τη φονική παράσυρση της φοιτήτριας στην Εγνατία

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 11:46
Ο 26χρονος με τον δικηγόρο του σε φωτογραφία από την προηγούμενη εβδομάδα στην Τροχαία Θεσσαλονίκης
|INTIMEnews

Στη φυλακή ο 26χρονος Αλβανός για τη φονική παράσυρση της φοιτήτριας στην Εγνατία

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2022, 11:46

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά την απολογία του, ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21 ετών φοιτήτρια την περασμένη Τρίτη, στην Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος που κατηγορείται για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις. Της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στην απολογία του ο 26χρονος Αλβανός υπέβαλε διά του συνηγόρου του γραπτό υπόμνημα, καθώς δεν θέλησε να απαντήσει προφορικά σε ερωτήσεις της ανακρίτριας.

«Δεν είναι ώρα για να δώσω εξηγήσεις, συλλυπητήρια στην οικογένεια», φέρεται να είπε.

Ο 26χρονος κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς άδεια (πλημμελήματα).

Στη δική της απολογία, η 19χρονη φέρεται να είπε τα εξής:

«Ημουν στο αυτοκίνητό και έβλεπα το κινητό μου. Ξαφνικά ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό προς τα αριστερά για να αποφύγει την κοπέλα. Πάτησε φρένο και το αυτοκίνητο γύρισε ανάποδα και έπεσε πάνω στα σταθμευμένα οχήματα. Τρεις φορές ζήτησα από τον οδηγό να σταματήσει και να κατέβω. Ηθελα να γυρίσω πίσω, αλλά εκείνος με καθησύχασε πιάνοντας το χέρι μου και διαβεβαιώνοντάς μου ότι όλα θα πάνε καλά».

Η κηδεία της φοιτήτριας (η κοπέλα υπέκυψε στα τραύματά της την Κυριακή) δεν θα γίνει τελικά τη Δευτέρα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία για τη δωρεά των οργάνων της που αποφάσισαν οι γονείς της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 21χρονη, η οποία είναι εγκεφαλικά νεκρή, παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου» ώστε να διατηρούνται οι λειτουργίες των οργάνων που θα δώσουν ζωή σε συνανθρώπους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κινητοποίηση υπάρχει ήδη για την καρδιά και τους πνεύμονες από το Ωνάσειο και για το ήπαρ και τα νεφρά από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...