521
Σκηνή από το «Πόλεμος των Αστρων: Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» (1980). Το σύμπαν του Star Wars επεκτείνεται, φεύγοντας από την ασφάλεια της μικρής οθόνης | LucasFilm

Star Wars: Η κινηματογραφική αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2023, 14:52
Σκηνή από το «Πόλεμος των Αστρων: Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» (1980). Το σύμπαν του Star Wars επεκτείνεται, φεύγοντας από την ασφάλεια της μικρής οθόνης
|LucasFilm

Star Wars: Η κινηματογραφική αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2023, 14:52

Μετά την πανωλεθρία του «Rise of Skywalker» –το οποίο το 2019 έφερε μεν κοντά ένα δισ. δολάρια σε εισπράξεις, αλλά κατακρεουργήθηκε από τους κριτικούς και απογοήτευσε τους φαν– το σύμπαν του Star Wars περιορίστηκε τα τελευταία χρόνια στη μικρή οθόνη, όπου τα πράγματα πήγαν για τη Lucasfilm πολύ καλύτερα. Τώρα, όμως, ορμώμενο από αυτές τις τηλεοπτικές επιτυχίες, το Star Wars ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη, με τρεις νέες ταινίες.

Οπως ανέφερε και ο Guardian, ήταν η ανακοίνωση που περίμεναν όλοι στην ετήσια γιορτή του Star Wars, την περασμένη Παρασκευή: κάποια είδηση για την επάνοδο του διασημότερου διαστημικού έπους στη μεγάλη οθόνη. Ολοι απολαμβάνουν κάθε νέο επεισόδιο του «The Mandalorian» που βγαίνει στο Disney+, αλλά τίποτε δεν συγκρίνεται με τον «Πόλεμο των Αστρων»: Εκεί όπου ο Γιόντα αποκαλύπτει ότι μια ελπίδα για τους Τζεντάι είναι ακόμα εκεί έξω· εκεί όπου ο Νταρθ Βέιντερ λέει σε έναν δύσπιστο Λουκ ότι η καταγωγή του δεν είναι τόσο απλή όσο θα ήθελε να πιστεύει· εκεί όπου το Death Star τινάζεται στον αέρα στην πρώτη ταινία της σειράς του 1977.

Ολες αυτές οι στιγμές έμειναν χαραγμένες στη μνήμη μας και επειδή ήταν μέρος της κοινής εμπειρίας στη σκοτεινή αίθουσα. Από πολλές απόψεις, για πολλές γενιές, το σύμπαν του Star Wars παραμένει οι ταινίες του. Ήταν λοιπόν μια περίεργη εμπειρία να παρακολουθείς το έπος να μεταμορφώνεται σταδιακά σε σειρές που χωράνε στη μικρή οθόνη.

Η πρόεδρος της Lucasfilm, Καθλίν Κένεντι, αποκάλυψε στο ExCel του Λονδίνου ότι το στούντιο –που ανήκει στην Disney– οραματίζεται τώρα τον «Πόλεμο των Άστρων» ως ένα έπος που απλώνεται σε τεράστια χρονικά διαστήματα, από τις πρώτες μέρες των Τζεντάι, έως ένα μέλλον πέρα από το «Rise of Skywalker». Έχουμε ήδη δει με το εκπληκτικό «Mandalorian» και το «The Book of Boba Fett» ότι υπάρχει άφθονο γόνιμο έδαφος στην περίοδο αμέσως μετά την αρχική τριλογία, καθώς τα τελευταία απομεινάρια της Αυτοκρατορίας πολεμούν τις δυνάμεις της Δημοκρατίας.

Επιβεβαιώνεται, λοιπόν μια νέα ταινία αναμένεται να λειτουργήσει ως κινηματογραφική κορύφωση για σειρές όπως το «The Mandalorian» και το «Ahsoka».

Η δεύτερη νέα ταινία, όπως αποκαλύφθηκε, θα διαδραματίζεται στις πρώτες μέρες της Δύναμης. Ο κεντρικός πρωταγωνιστής της θα είναι ένας Τζεντάι που μαθαίνει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να πολεμάει ενάντια στην καταπίεση, σε μια εποχή χάους. Θα μπορέσουμε επιτέλους να μάθουμε περισσότερα για τους θρυλικούς Whills του Τζορτζ Λούκας, τους πρώτους αρχηγούς της Δύναμης που φημολογείται ότι κρατούσαν το μυστικό για να γίνουν «φαντάσματα της Δύναμης»; Ή μήπως η Disney θα πάει τους μύθους του «Star Wars» σε μια εντελώς νέα κατεύθυνση τώρα που ο Λούκας δεν είναι πλέον υπεύθυνος;

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια γενναία απόφαση της Lucasfilm, κυρίως επειδή η τόσο πρώιμη περίοδος στην «ιστορία» του «Πολέμου των Αστρων» παραμένει ως επί το πλείστον αχαρτογράφητη και τυλιγμένη στο μυστήριο.

Η τελευταία νέα ταινία θα έχει ως επίκεντρο τη δημιουργία ενός νέου Τάγματος Τζεντάι και τις δυνάμεις που ξεσηκώνονται για να το διαλύσουν, μια δεκαετία μετά τα γεγονότα του «Rise of Skywalker.»

Το «Rise of Skywalker» ήταν μια κακοσχεδιασμένη ταινία και πολλοί θαυμαστές του Star Wars προσπαθούν να την ξεχάσουν. Είναι ζωτικής σημασίας οι νέες ταινίες να βρουν νέες ιστορίες για να εμπνεύσουν μια νέα γενιά θαυμαστών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...