398
Μυστήριο και ατμοσφαιρικότητα σε μια παράσταση που διαδραματίζεται μέσα σε τρένο και παίζεται σε αληθινό τρένο |

«Stamboul Train»: επιβιβαστείτε στο Τρένο στο Ρουφ!

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2019, 08:00
Μυστήριο και ατμοσφαιρικότητα σε μια παράσταση που διαδραματίζεται μέσα σε τρένο και παίζεται σε αληθινό τρένο
|

«Stamboul Train»: επιβιβαστείτε στο Τρένο στο Ρουφ!

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2019, 08:00

Η θεατρική παράσταση «Stamboul Train» του Γκράχαμ Γκριν, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, επανέρχεται στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου «Το Τρένο στο Ρουφ» από σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019.

Το διάσημο θρίλερ, που καθιέρωσε τον  Γκράχαμ Γκριν ως έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της αγγλικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση και διασκευή του Ιωσήφ Βαρδάκη.

Μεταφερόμαστε στο 1932. Οκτώ εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους επιβάτες ταξιδεύουν με το Orient Express από την Οστάνδη ως την Κωνσταντινούπολη σε µία διαδροµή γεµάτη µυστήριο και περιπέτεια. Ο εύπορος εβραίος επιχειρηματίας, η φτωχή χορεύτρια, η σκληρή δημοσιογράφος, ο φιλόδοξος συγγραφέας, ο στυγνός δολοφόνος, ο κυνηγημένος επαναστάτης, είναι πρόσωπα μοναχικά, outsiders, που κινούνται στο περιθώριο της κατεστημένης ζωής.

Στο κλίμα μιας Ευρώπης που, βαδίζοντας προς τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήδη θρέφει στους κόλπους της τον ρατσισμό και τον άκρατο εθνικισμό, το ταξίδι αυτό οδηγεί τους ήρωες του έργου σε έναν προορισμό που θα καθορίσει για πάντα τη μοίρα τους.

Οπως σημειώνει εύστοχα η Τατιάνα Λύγαρη: «Το έργο διαδραματίζεται στην τόσο ενδιαφέρουσα, ιστορικά και κοινωνικά, περίοδο του μεσοπολέμου στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το θρυλικό τρένο Orient Express. Το Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας αποτελεί το ιδανικό και απόλυτα ρεαλιστικό σκηνικό για την μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Γκράχαμ Γκριν στο θέατρο. Η παράσταση μέσα από μία γρήγορη κινηματογραφική αφήγηση μυστηρίου και με μία “γκρο-πλαν” ερμηνευτική απόδοση των οκτώ χαρακτήρων στο κινούμενο τρένο, τοποθετεί ηθοποιούς και θεατές στο κάδρο της “Greeneland”, του τοπίου που σκιαγραφεί ο συγγραφέας Γκριν, ως συμμέτοχους και συνένοχους μιας καταστροφής που μοιάζει να πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η διεισδυτική και ψυχαναλυτική ματιά του Γκριν στον τρόπο σκέψης και στις πράξεις των ηρώων του τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αντανακλάται στο σημερινό πλαίσιο της ανησυχητικής αύξησης του ακραίου εθνικισμού και του ρατσισμού, που αναπτύσσονται ραγδαία στις κοινωνίες μας».

Και κάπως έτσι, οι θεατές έχουν ταυτόχρονα τον ρόλο επιβατών, σε ένα τρένο και σε ένα ταξίδι που είναι σίγουρο πως θα τους μείνει αξέχαστο!

Info:

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988

κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00. Κυριακή στις 20.00

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10λεπτά με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
Free Wi-Fi / Δωρεάν Parking

Παίζουν: Ανατολή Αθανασιάδου, Γιάννης Διαμαντής, Δάφνη Καφετζή, Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Πουλάκος, Κλαίρη Σαρρηκυριάκου, Δημήτρης Σταμούλης, Στράτος Σωπύλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...