152
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανάμεσα στα συντρίμμια που προκάλεσαν οι ανελέητοι ρωσικοί βομβαρδισμοί | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στον τόπο των ρωσικών θηριωδιών η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2022, 13:17
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανάμεσα στα συντρίμμια που προκάλεσαν οι ανελέητοι ρωσικοί βομβαρδισμοί
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στον τόπο των ρωσικών θηριωδιών η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2022, 13:17

Στο Κίεβο αλλά και στις πόλεις πέριξ της ουκρανικής πρωτεύουσας, όπου διαπράχθηκαν φρικτές θηριωδίες κατά τη διάρκεια της βραχύβιας αλλά εγκληματικής ρωσικής κατοχής, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφτηκε την Ουκρανία, συνοδευόμενη από τον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της –μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό από την ελληνική Πολιτεία– η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στις πληγείσες από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς πόλεις Μποροντιάνκα, Μπούτσα και Ιρπίν, όπου είχε συνομιλίες με τις τοπικές αρχές και κατοίκους.

Στην Μπούτσα η κυρία Σακελλαροπούλου περιηγήθηκε στο σημείο όπου βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι ουκρανών πολιτών στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα και είδε φωτογραφική έκθεση με αμάχους θύματα του πολέμου.

Με βάση τον προγραμματισμό του ταξιδιού στην Ουκρανία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμενόταν εντός της ημέρας να έχει συνάντηση και συνομιλίες με τον ουκρανό ομόλογό της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...