378
Τα χρώματα της Ουκρανίας αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου σχηματίζουν καρδιές που χτυπούν στον ίδιο ρυθμό | facebook

Στα ουκρανικά χρώματα το σήμα της Eurovision 2023 – Η ελληνική συμμετοχή

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2023, 15:47
Τα χρώματα της Ουκρανίας αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου σχηματίζουν καρδιές που χτυπούν στον ίδιο ρυθμό
|facebook

Στα ουκρανικά χρώματα το σήμα της Eurovision 2023 – Η ελληνική συμμετοχή

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2023, 15:47

Ο εφετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλ θα έχει το σλόγκαν «United by Music» (Ενωμένοι από τη Μουσική), με το σήμα του να δείχνει καρδιές να χτυπούν μαζί στον ίδιο ρυθμό.

Το BBC ανακοίνωσε ότι η γραφιστική αυτή απόδοση «αντανακλά την ίδια την προέλευση του διαγωνισμού», ο οποίος δημιουργήθηκε αρχικά ως μια προσπάθεια ένωσης της Ευρώπης μέσω της μουσικής.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μιας και ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επιτρέπει την φιλοξενία του παρά το γεγονός ότι το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra κέρδισε τον διαγωνισμό το 2022.

Οι σημαίες και των δύο χωρών έχουν χρησιμοποιηθεί ως έμπνευση για το χρωματικό σχέδιο με το κίτρινο και τo μπλε της ουκρανικής σημαίας να κυριαρχεί. Οι ημιτελικοί θα γίνουν στις 9 και 11 Μαΐου ενώ ο τελικός στις 13 Μαΐου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Ιταλία προκρίνονται αυτόματα στον τελικό λόγω του ποσού που πληρώνουν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς τους για να λάβουν μέρος. Η Ουκρανία θα πάει επίσης κατευθείαν στον τελικό ως νικήτρια του 2022.

Η ελληνική συμμετοχή

Στο Λίβερπουλ από την Ελλάδα θα βρεθεί ο νεότερος στα χρονικά εκπρόσωπός μας στον διαγωνισμό τραγουδιού, ο Βίκτωρας Βερνίκος. Είναι μόλις 16 ετών, ενώ το τραγούδι του «What They Say» είναι δική του σύνθεση. Η αποκάλυψη έγινε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και στο ερώτημα «εάν το περίμενε», απάντησε ότι πίστευε ότι το τραγούδι του θα πάει καλά.

Το τραγούδι είναι μια «συναισθηματική αλλά και παράλληλα φεστιβαλική μπαλάντα», είπε ο Βίκτωρας Βερνίκος αποκαλύπτοντας ότι το έγραψε στα 14 του, τον Απρίλιο του 2021, σε μια αγχώδη, όπως είπε κατάσταση.

Ο Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα Φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκά του χρόνια άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Στην τελική τριάδα ήταν επίσης το τραγούδι «Liar» με τη Μελίσσα Μαντζούκη και το «Shout out» από το ντουέτο Αντωνία Καούρη και Μαρία Μαραγκού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...