252
Μεσίστιες οι σημαίες στο Κρίστιανσμποργκ, την έδρα της κυβέρνησης στη Δανία | Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen via REUTERS

Σρι Λάνκα: Ο καμικάζι σκότωσε τα παιδιά του Πόβλσεν μπροστά στα μάτια του

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2019, 12:54
Μεσίστιες οι σημαίες στο Κρίστιανσμποργκ, την έδρα της κυβέρνησης στη Δανία
|Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen via REUTERS

Σρι Λάνκα: Ο καμικάζι σκότωσε τα παιδιά του Πόβλσεν μπροστά στα μάτια του

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2019, 12:54

Μαζί με την οικογένεια του ήταν ο Αντερς Χολς Πόβλσεν, ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Δανία, που έχασε τρία από τα τέσσερα παιδιά του στις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Σρι Λάνκα.

Η περίπτωση του δανού επιχειρηματία, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται σε περίπου 5 δισ. ευρώ, έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στη χώρα του, με την ηγεσία της να συμμετέχει σε εκδηλώσεις πένθους.

Χθες οι σημαίες σε κυβερνητικά κτίρια ήταν μεσίστιες, γράφουν οι Times. Ο πρίγκιπας Φρέντερικ, φίλος της οικογένειας του επιχειρηματία ,έκανε λόγο για μια «τραγωδία», ενώ ο πρωθυπουργός Ράσμουσεν δήλωσε ότι ήταν «γεμάτος πόνο» για την απώλεια.

Ο Πόβλσεν, η σύζυγός του Αν και τα παιδιά τους Αλμα, Αστριντ, Αγκνες και Αλφρεντ είχαν καταλύσει στο πολυτελές ξενοδοχείο Shangri-La στο Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα.

Λίγες ημέρες πριν από την επίθεση, μια φωτογραφία της Αλμα στο Instagram (έχει πλέον διαγραφεί) δείχνει μια οικογένεια που διασκέδαζε ανέμελα. Αυτή την ευτυχία διέκοψε η επίθεση στο ξενοδοχείο το πρωί της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών.

Λίγο πριν από τις 9, ένας βομβιστής (πιστεύεται ότι ήταν ο γιος πλούσιου σριλανκέζου εμπόρου μπαχαρικών) μπήκε στο ξενοδοχείο και περίπου ανενόχλητος έφτασε ως την αίθουσα για το πρωινό. Εκεί πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε πάνω του, ενώ ο επιχειρηματίας και τα παιδιά του ήταν στο ίδιο τραπέζι προγευματίζοντας.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποια παιδιά του Πόβλσεν σκοτώθηκαν. Ο 46χρονος επιχειρηματίας νοσηλεύτηκε για λίγο στο Κολόμπο και έχει επιστρέψει στη Δανία.

Ο Πόβλσεν και η σύζυγός του σε εκδήλωση το 2018 (Ritzau Scanpix/Jonas Olufson via REUTERS)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...