341
O Τζόρνταν μετά το τέλος του 5ου τελικού απέναντι στους Γιούτα Τζαζ το 1997 | GettyImages

Ρεκόρ: Φανέλα του Τζόρνταν αγοράστηκε στην τιμή των 10,1 εκατ. δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2022, 12:44
O Τζόρνταν μετά το τέλος του 5ου τελικού απέναντι στους Γιούτα Τζαζ το 1997
|GettyImages

Ρεκόρ: Φανέλα του Τζόρνταν αγοράστηκε στην τιμή των 10,1 εκατ. δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2022, 12:44

Πόσο αξίζει μία φανέλα του καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών; Οταν μιλάμε για τον Μάικλ Τζόρνταν και για την φανέλα με το νούμερο «23» που φορούσε ο Αμερικανός σε ένα ιστορικό παιχνίδι, τότε το ποσό… ξεφεύγει.

Συλλέκτης στις ΗΠΑ έδωσε το αστρονομικό ποσό των 10,1 εκατ. δολαρίων για να αποκτήσει μια φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν.

Πρόκειται για την φανέλα των Σικάγο Μπουλς με το Νο23 στην πλάτη που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στον 1ο τελικό του NBA το 1998 κόντρα στην Γιούτα Τζαζ.

O «Air Michael» είχε πετύχει 33 πόντους σε εκείνον τον τελικό με τους Τζαζ. Εκείνη ήταν και η τελευταία του σεζόν του με το Σικάγο, το περίφημο Last Dance, που του χάρισε και το έκτο πρωτάθλημα στην καριέρα του.

Ήταν η αρχή για την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος του Μάικλ Τζόρνταν και βγήκε σε δημοπρασία για 8 ημέρες. Συγκεκριμένα το διάστημα 6-14 Σεπτεμβρίου και είχε εκτιμηθεί πως θα πουληθεί γύρω στα 5 εκατ. δολάρια!

Η φανέλα αγοράστηκε στο αντίτιμο των 10.1 εκατομμυρίων δολαρίων και έγινε η ακριβότερη όσον αφορά τα σπορ, ξεπερνώντας τα 9.28 αυτής του Μαραντόνα, από το Μουντιάλ του 1986 και το «χέρι του Θεού».

«Είναι ένα νέο ρεκόρ για μια φανέλα μπάσκετ σε δημοπρασία, ένα ρεκόρ για οποιοδήποτε αθλητικό αντικείμενο που είχε φορεθεί στο παρελθόν και το πιο ακριβό αντικείμενο που πωλήθηκε ποτέ από τη συλλογή του Μάικλ Τζόρνταν» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Οίκο Sotheby’s.

Ένας από τους μάνατζερ του Τζόρνταν, ο Μπραμ Ουόχτερ, δήλωσε ότι μόλις ανακοινώθηκε η διάθεση της φανέλας προς πώληση, τον Αύγουστο, «ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος μεταξύ των φιλάθλων αλλά και μεταξύ των συλλεκτών που ήθελαν να αποκτήσουν ένα σπάνιο κομμάτι της Ιστορίας», χαιρετίζοντας «το απαράμιλλο όνομα και την κληρονομιά του Μάικλ Τζόρνταν, που εξακολουθεί να αντηχεί σχεδόν 25 χρόνια αργότερα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...