452
Η αγκαλιά μετά τον αγώνα | REUTERS/David Gray

Οι δύο γυναίκες δρομείς που κέρδισαν κάτι παραπάνω από ένα μετάλλιο

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2016, 11:33
Η αγκαλιά μετά τον αγώνα
|REUTERS/David Gray

Οι δύο γυναίκες δρομείς που κέρδισαν κάτι παραπάνω από ένα μετάλλιο

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2016, 11:33

O νεοζηλανδή δρομέας Νίκι Χάμπλιν και η αμερικανίδα Αμπεϊ Ντ’Αγκοστίνο δεν κέρδισαν κανένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ολος ο κόσμος όμως τις χειροκρότησε. Μετά το τέλος του αγώνα των 5 χιλιομέτρων, εξάλλου, όλοι παραδέχτηκαν ότι οι δύο αθλήτριες ενσάρκωναν με το καλύτερο τρόπο εκείνο το αρχαίο πνεύμα των Αγώνων.

Οι δύο αθλήτριες βρίσκονταν τέσσερις γύρους πριν τερματίσουν στο δύσκολο αγώνισμα των μεγάλων αποστάσεων. Σε μία άτυχη στιγμή, η δρομέας από την Νέα Ζηλανδία σκόνταψε και βρέθηκε στο έδαφος. Ακριβώς από πίσω της ήταν η Αμπεϊ Νταγκοστίνο που έπεσε επίσης στο έδαφος. Η Αμερικανίδα σηκώθηκε και ήταν έτοιμη να συνεχίσει τον αγώνα. Τότε όμως είδε ότι η Νίκι Χάμπλιν είχε μείνει ξαπλωμένη και έδειχνε να έχει τραυματιστεί. Σε μία σπάνια σκηνή, η Ντ’Αγκοστίνο έπιασε την Χάμπλιν και την βοήθησε να σταθεί στα πόδια της.

«Οταν βρέθηκα στο έδαφος, πραγματικά δεν ήξερα τι είχε συμβεί» δήλωσε μετά τον αγώνα η Χάμπλιν. «Ξαφνικά ένιωσα δύο χέρια να με ακουμπούν στον ώμο. Σαν κάποιος να μου λέει να συνεχίσω. Αυτό το κορίτσι ενσαρκώνει το Ολυμπιακό πνεύμα για εμένα».

2016-08-16T133856Z_245394510_RIOEC8G11WUED_RTRMADP_3_OLYMPICS-RIO-ATHLETICS-W-5000M
H Ντ’ Αγκοστίνο μετά τον τερματισμό έκατσε στο αναπηρικό αμαξίδιο (REUTERS/Lucy Nicholson)

Οι δύο αθλήτριες ξεκίνησαν να τρέχουν μαζί όμως η Ντ’ Αγκοστίνο ξαφνικά έδειξε ότι έχει χτυπήσει στο δεξί της πόδι. Η Χάμπλιν δεν θα μπορούσε να μην της ανταποδώσει τη βοήθεια. Ετσι σταμάτησε να τρέχει και την παρότρυνε να συνεχίσει. Η δίψα για την δόξα και ο αυτοσκοπός της νίκης είχαν ξεχαστεί. Επρεπε απλώς να τερματίσουν. Για την ακρίβεια να τερματίσουν μαζί.

Επειτα από λίγη ώρα έφτασαν στην γραμμή του τερματισμού. Ηταν οι τελευταίες της κούρσας των 5.000 μέτρων. Αυτό όμως δεν είχε την παραμικρή σημασία. Η Χάμπλιν αγκάλιασε την αθλήτρια από τις ΗΠΑ που ανέβηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο για να οδηγηθεί στο ιατρείο.

2016-08-16T132153Z_427069570_RIOEC8G114FAL_RTRMADP_3_OLYMPICS-RIO-ATHLETICS-W-5000M
Οι δύο αθλήτριες τρέχουν παράλληλα ενώ η Αμερικανίδα σφαδάζει (REUTERS/Lucy Nicholson)

«Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτήν την στιγμή» δήλωσε μετά την μεγάλη κούρσα η Χάμπλιν. «Οταν κάποιος με ρωτήσει τι έγινε στο Ρίο το 2016, δεν θα θυμάμαι ούτε τον τερματισμό μου ούτε τον χρόνο που έκανα. Θα θυμάμαι πάντα τη στιγμή που η Ντ’ Αγκοστίνο με βοήθησε να σηκωθώ. Αυτή θα είναι η ιστορία μου».

Η δρομέας από την Νέα Ζηλανδία μίλησε και σε ραδιοφωνική εκπομπή της χώρας της όπου ξεκαθάρισε ότι δεν γνώριζε την Ντ’ Αγκοστίνο πριν τους αγώνες της Βραζιλίας. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αν δεν σταματούσε και εγώ να την βοηθήσω θα τερμάτιζα δέκα ή δεκαπέντε δευτερόλεπτα νωρίτερα. Ομως πραγματικά, τι σημασία έχει αυτό;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...