243
Ο Γκάμπριελ υψώνει το δάχτυλο στους διαδηλωτές | Antifa Kampfausbildung e.V./Facebook

Το «δώρο» του Γκάμπριελ σε ακροδεξιούς διαδηλωτές

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2016, 09:52
Ο Γκάμπριελ υψώνει το δάχτυλο στους διαδηλωτές
|Antifa Kampfausbildung e.V./Facebook

Το «δώρο» του Γκάμπριελ σε ακροδεξιούς διαδηλωτές

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2016, 09:52

Με μια χειρονομία που μοιάζει ασυνήθιστη για γερμανό πολιτικό -και μάλιστα τον αντικαγκελάριο και αρχηγό μεγάλου κόμματος- απάντησε ο σοσιαλδημοκράτης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε ομάδα ακροδεξιών διαδηλωτών κατά τη διάρκεια συναυλίας.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή στο Ζάλτσγκιτερ στην Κάτω Σαξωνία. Εγινε γνωστό από βίντεο που κυκλοφόρησε στη σελίδα γερμανικής αντιφασιστικής ομάδας στο Facebook, αν και νωρίτερα το ίδιο βίντεο είχαν διακινήσει στο δίκτυο και μέλη της νεολαίας του ακροδεξιού NPD.

Σε αυτό ο αντικαγκελάριος εμφανίζεται να σηκώνει το μεσαίο του δάκτυλο απαντώντας με αυτό τον εξαιρετικά εύγλωττο τρόπο σε κάποιους διαδηλωτές που τον κατηγόρησαν για «προδοσία».

Στη σύντομη «συνάντηση» του πολιτικού με τους ακροδεξιούς ακούγεται μάλιστα ένας από αυτούς να λέει στον Γκάμπριελ «ο πατέρας σου αγαπούσε τη χώρα του», αναφερόμενος στο γνωστό στη Γερμανία ναζιστικό παρελθόν του πατέρα του Γκάμπριελ. Ο αρχηγός του SPD έχει παραδεχτεί μάλιστα ο ίδιος ότι ο πατέρας του ήταν «φανατικός ναζί μέχρι και την τελευταία του πνοή».

Το βίντεο και η φωτογραφία από αυτό επιβεβαιώθηκαν ως αυθεντικά από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ενώ έτυχαν μάλλον θερμής υποδοχής από χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης, που δεν έχει σχολιάσει ο ίδιος το βίντεο και το περιστατικό, έχει μπει στο στόχαστρο των ακροδεξιών κύκλων στη Γερμανία καθώς υπερασπίζεται τα δικαιώματα των προσφύγων.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο ηγέτης του SPD είχε καταδικάσει βιαιότητες εναντίον προσφύγων σε καταυλισμό στη Σαξωνία με αποτέλεσμα να ταχυδρομηθούν στην έδρα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος δεκάδες απειλητικές επιστολές ρατσιστικού περιεχομένου και να γίνουν απειλητικά τηλεφωνήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...