338
Η Λίνα Μενδώνη και ο Γιόακιν Φίνιξ ως «Τζόκερ» | SOOC/DC Comics/CreativeProtagon

Λίνα Μενδώνη: Υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού έκαναν τις καταγγελίες για τους ανήλικους στο «Τζόκερ»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 11:27
Η Λίνα Μενδώνη και ο Γιόακιν Φίνιξ ως «Τζόκερ»
|SOOC/DC Comics/CreativeProtagon

Λίνα Μενδώνη: Υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού έκαναν τις καταγγελίες για τους ανήλικους στο «Τζόκερ»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 11:27

«Σωστά αντέδρασε όπως αντέδρασε ο κόσμος, αυτό που έγινε ήταν τελείως ανοίκειο». Αυτό παραδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον απόηχο της είδησης ότι έγιναν έλεγχοι από αστυνομικούς σε ανήλικους κατά την προβολή της ταινίας «Τζόκερ» σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας.

Σε παρέμβασή της στον ΑΝΤ1, η κυρία Μενδώνη δήλωσε πλήρη άγνοια για το περιστατικό, το οποίο, όπως είπε, η ίδια έμαθε εκ των υστέρων. Η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε πως πρώτη αντίδρασή της, όταν έμαθε ότι τη διαδικασία κινήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, ήταν να ρωτήσει όλη την ιεραρχία του υπουργείου για το ποιος έδωσε την εντολή και ποιος βρίσκεται πίσω από την ενέργεια αυτήν.

«Πήρα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πήρα τα στοιχεία των δύο γυναικών και έμαθα ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες κινήθηκαν αυτοβούλως χωρίς να έχουν λάβει καμία εντολή», σημείωσε η κυρία Μενδώνη, για να προσθέσει:

«Το υπουργείο δεν είχε δώσει καμία εντολή, αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες δεν ενημέρωσαν ούτε για τις προθέσεις ούτε για το τι έκαναν, όλη η ιεραρχία το αγνοούσε. Θα κινηθεί όλη η διαδικασία που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για την τιμωρία τους.

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι δύο υπάλληλοι «δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής» και σχολίασε πως «δεν είναι δυνατόν δύο κυρίες κάτω από την υπαλληλική τους ιδιότητα να προκαλούν τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα».

Οπως εξήγησε η υπουργός, πρόκειται για υπαλλήλους της Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού και είναι μέλη επιτροπής, η οποία εξετάζει την ακαταλληλότητα των ταινιών. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι ο ρόλος τους είναι καθαρά γνωμοδοτικός και το δικαίωμα ελέγχου τους περιορίζεται στο αν παρατηρούνται παραβάσεις στον κινηματογράφο.

«Ο έλεγχος δεν σημαίνει “φωνάζω την ΕΛΑΣ και δημιουργώ προβλήματα σε ανηλίκους και τις οικογένειές τους, αλλά παρατηρώ παραβάσεις στον κινηματογράφο”», κατέληξε η υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, με τις δηλώσεις της η κυρία Μενδώνη κατέρριψε έναν αστικό μύθο που κυκλοφόρησε το βράδυ της Κυριακής στα social media, ότι η Αστυνομία επενέβη τάχα έπειτα από μια καταγγελία διαζευγμένης που δεν ήθελε ο πρώην σύζυγός της να πάει με το παιδί τους να δουν την ταινία…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...