438
Ο Αδόλφος Χίτλερ επιθεωρεί άγημα των SS ακολουθούμενος από τον Χάινριχ Χίμλερ, τον «ανώτατο διοικητή» τους | Wikipedia

Σκάνδαλο: ο Χίτλερ μοιράζει… συντάξεις από την Κόλαση!

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 21:12
Ο Αδόλφος Χίτλερ επιθεωρεί άγημα των SS ακολουθούμενος από τον Χάινριχ Χίμλερ, τον «ανώτατο διοικητή» τους
|Wikipedia

Σκάνδαλο: ο Χίτλερ μοιράζει… συντάξεις από την Κόλαση!

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2019, 21:12

Οι Γερμανοί είναι αυτοί που διδάσκουν «οικονομία», ωστόσο οι ίδιοι δεν τσιγκουνεύονται το χρήμα όταν πρόκειται να πληρώσουν ναζιστές ! Παράδοξο; Για να δούμε.

Η γερμανίδα σοσιαλδημοκράτισσα και υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Μέρκελ Κέρστιν Γκρίζε αποκάλυψε, όπως μετέδωσε το δίκτυο RTL, ότι 17 Βέλγοι πολίτες παίρνουν επίδομα συνεργάτη των διαβόητων SS.

Υπέργηροι πλέον, αυτοί οι κύριοι συγκαταλέγονται «στα 63.159 άτομα που εξακολουθούν να επωφελούνται από ένα γερμανικό κρατικό επίδομα για την υπηρεσία που προσέφεραν στο ναζιστικό καθεστώς».

Οπως είπε η κυρία υφυπουργός, υπάρχουν και 2.487 Βέλγοι ηλικίας άνω 88 ετών οι οποίοι λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα από το γερμανικό κράτος, αλλά «είναι αδύνατον να προσδιοριστεί αν αυτές οι συντάξεις σχετίζονται με πολεμικές περιόδους». Μα, είναι όντως αδύνατον;

Η εν λόγω γερμανική σύνταξη σχετίζεται με την υπόσχεση του Αδόλφου Χίτλερ να αποζημιώνονται «όσοι προσέφεραν αφοσίωση, πίστη και υπακοή» στον ίδιο και στο κράτος του. Περίπου 38.000 Βέλγοι συνέχισαν να λαμβάνουν το ποσόν μετά τον πόλεμο, λέει το RTL, ως αποζημίωση για τραυματισμούς που υπέστησαν ως συνεργάτες των SS.

Η υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Κέρστιν Γκρίζε (Twitter)

H υπόθεση ανασκαλεύτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από βουλευτές του Βελγίου οι οποίοι ζήτησαν συγκεκριμένα στοιχεία από το Βερολίνο. Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι και στη Γερμανία χιλιάδες άνθρωποι επωφελήθηκαν από τη σύνταξη του Χίτλερ. Η Γκρίζε επιβεβαίωσε ότι 61.225 άτομα εισέπραξαν και εισπράττουν 1.560 ευρώ κάθε μήνα (στο Βέλγιο το ποσό κυμαίνεται μεταξύ 425 και 1.275 ευρώ τον μήνα).

Θεωρείται ότι είναι πολύ πιθανόν άνδρες των Βάφεν SS και σε άλλες χώρες (Γαλλία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, κ.ά.) να λαμβάνουν –όσοι ζουν ακόμη, φυσικά- τη σύνταξη του απόμαχου ναζιστή.

Ο μουφτής των Ιεροσολύμων επιθεωρεί τους μουσουλμάνους της βοσνιακής μεραρχίας των SS προτού αναχωρήσει για το Ανατολικό Μέτωπο, το 1943 (Wikipedia)

Λεπτομέρεια (με ή άνευ σημασίας, όπως προτιμάτε): η σύνταξη δίνεται σε όσους πληρούν δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, δεν έχουν κριθεί ένοχοι εγκλημάτων πολέμου και, δεύτερον, έχουν αποδείξεις τραυματισμού ή αναπηρίας που οφείλονται στον πόλεμο.

  • Ενδιαφέρουσα παράμετρος του σκανδάλου, ένα δεύτερο σκάνδαλο: στο Βέλγιο οι δικαιούχοι έπαιρναν τη ναζιστική σύνταξη αφορολόγητη, αφού οι βελγικές φορολογικές αρχές δεν γνώριζαν τίποτε.

Τα Βάφεν Ες Ες ήταν στρατεύματα φασιστών-εθνικοσοσιαλιστών που έλαβαν μέρος στις μάχες όλων των μετώπων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις τάξεις τους εντάχθηκαν μεραρχίες συγκροτημένες σε εθνική βάση, αποτελούμενες δηλαδή από φασίστες συγκεκριμένης εθνικότητας. Υπήρξαν η γαλλική μεραρχία, η ρωσική, η αλβανική, η ιταλική κ.ο.κ.

Προς το τέλος του πολέμου η «άρια» λογική στη βάση της οποίας είχαν δημιουργηθεί τα SS είχε πάει περίπατο. Στα SS χώρεσαν οι πάντες, ακόμη και κατάδικοι εγκληματίες (όπως εκείνοι της μεραρχίας «Ντιρλεβάνγκερ» που εγκλημάτισε στη Βαρσοβία το 1944).

Ουδέποτε συγκροτήθηκε ελληνική μεραρχία SS.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...