515
|

Δράσεις για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

Avatar Advertorial 2 Ιουλίου 2021, 14:00

Δράσεις για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

Avatar Advertorial 2 Ιουλίου 2021, 14:00

«Δεν αρκεί να έχεις στόχους, χρειάζεται να ξέρεις και σημάδι», έλεγε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Και το πόσο καλό σημάδι ξέρει κανείς αποδεικνύεται από τα όσα έχει επιτύχει έως τη στιγμή που θα θέσει τους επόμενους στόχους του. Η πραγματική επιτυχία, άλλωστε, έχει διάρκεια. Και επιτυχία σε ό,τι αφορά την προστασία του Περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής είναι το να ξεπερνάς τον «εαυτό» σου. Και να βάζεις ψηλότερα τους στόχους σου. Όπως ακριβώς κάνει η COSMOTE.

  • Μηδενισμός των εκπομπών από την κατανάλωση ενέργειας στις εγκαταστάσεις του έως το 2025. Περιλαμβάνονται οι εκπομπές από την κατανάλωση φυσικού αερίου, ντίζελ και βενζίνης καθώς και οι εκπομπές από την κατανάλωση ηλεκτρισμού.
  • Μηδενισμός ανθρακικού αποτυπώματος έως το 2040. Περιλαμβάνονται οι εκπομπές από την παραγωγή των προϊόντων (εκπομπές προμηθευτών) έως και τη χρήση των προϊόντων από τους πελάτες.
  • 100% χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κατανάλωση ηλεκτρισμού και για το μέλλον.

Aυτοί είναι οι νέοι, περισσότερο φιλόδοξοι στόχοι, για τους οποίους δεσμεύεται ο Όμιλος ΟΤΕ -σε επίπεδο Ομίλου Deutsche Telekom– στην κατεύθυνση προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη

Ήδη, το 2020 ο Όμιλος ΟΤΕ πέτυχε το 100% κατανάλωσης ηλεκτρισμού να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σήμερα μιλάμε για ένα πράσινο δίκτυο –Green COSMOTE network– μέσω του οποίου παρέχει τις υπηρεσίες του. Επίσης, ο Όμιλος ΟΤΕ κατάφερε μέσα σε έναν χρόνο να εξοικονομήσει ενέργεια 63,5 GWh που αντιστοιχεί στην κατανάλωση (ηλεκτρισμού) μιας πόλης 40.000 κατοίκων. Και δεν είναι μόνο αυτά:

  • 85% χαμηλότερες εκπομπές σε σχέση με το 2017
  • 11% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας το 2020 σε σχέση με το 2019, παρότι η χρήση των δικτύων του ομίλου (όγκος μεταφερομένων δεδομένων) αυξήθηκε κατά 50%.
Δράσεις παντού!

Ο Όμιλος ΟΤΕ αναγνωρίζει τις σημαντικές επιπτώσεις που αναμένεται να έχει η Κλιματική Αλλαγή σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες και την ανθρώπινη ζωή. Και με μια σειρά από δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας συμβάλλει στην αντιμετώπισή της.

Σε ό,τι αφορά το Τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, οι δράσεις αφορούν την απενεργοποίηση και απομάκρυνση παρωχημένου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, τη ρύθμιση της λειτουργίας των κλιματιστικών μονάδων και την εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικότερου εξοπλισμού.

Σημαντικές βελτιώσεις γίνονται και στα Data Centers, με στόχο την αποδοτική λειτουργία του ΙΤ εξοπλισμού αλλά και των υποδομών (UPS, συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού, αερισμού, κλπ.) που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία τους.

Επίσης, σε σημαντικά για τη λειτουργία του Ομίλου ΟΤΕ κτίρια επιδιώκεται η ανακαίνιση και η φιλική προς το περιβάλλον και τους εργαζομένους λειτουργία τους. Έως σήμερα 3 κτίρια έχουν λάβει πιστοποίηση LEED σε επίπεδο GOLD.

Η εφαρμογή του συστήματος ISO 50001 επεκτείνεται, καθώς αναδεικνύεται σε σημαντικό εργαλείο για την εξοικονόμηση ενέργειας. Το 2020 είχε εφαρμοστεί σε 21 κτιριακά συγκροτήματα (κτίρια τεχνολογίας, κτίρια γραφείων, data centers, callcenters και το κτίριο διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ) και 36 σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας. Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του είναι ενθαρρυντικά καθώς έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 5% σε κτίρια / καταστήματα, 7% στα data centers 15% στους σταθμούς βάσης.

Ο Όμιλος ΟΤΕ αγκαλιάζει και υιοθετεί κάθε καινοτομία που αποδεδειγμένα συνεισφέρει στην επίτευξη των στόχων του για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Άλλωστε, όπως επίσης είχε πει ο Αϊνστάιν: «Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα με το ίδιο σκεπτικό που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...