355
Η Νατάσα Ξεπαπαδέα | Intimenews

Αποκάλυψη: Η γγ Διαφθοράς ήταν πληρεξούσια δικηγόρος του Αρτέμη Αρτεμίου!

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2019, 16:17
Η Νατάσα Ξεπαπαδέα
|Intimenews

Αποκάλυψη: Η γγ Διαφθοράς ήταν πληρεξούσια δικηγόρος του Αρτέμη Αρτεμίου!

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2019, 16:17

Ως πληρεξούσια δικηγόρος κυπριακής εταιρείας με έδρα τα γραφεία του κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου εμφανίζεται η Νατάσα Ξεπαπαδέα, γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και διορισμένη προηγουμένως, από τον Ιούνιο του 2015, ως διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αυτό αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» στο φύλλο της Κυριακής, μιλώντας για ένα «τρίγωνο που καίει» μεταξύ του Αρτεμίου, του Μανώλη Πετσίτη και του Νίκου Παππά.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυρία Ξεπαπαδέα εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος τα έτη 2016, 2017 και 2018 για την κυπριακή εταιρεία Hi-Med Solutions Ltd με έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου στη Λευκωσία.

Προσθέτει ότι αντιδίκησε με το ελληνικό Δημόσιο το 2018 υπερασπιζόμενη την κυπριακή εταιρεία, η οποία είχε συνάψει συμφωνία με την ελληνική φαρμακευτική Φαρμαγορά, που ανήκε στην Alapis του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η πτώχευση της Alapis το 2013 οδήγησε στην αδυναμία τήρησης συμφωνίας με τη Hi-Med, με αποτέλεσμα να προσφύγει η Hi-Med στα κυπριακά δικαστήρια. Αυτά με τη σειρά τους διέταξαν τη Φαρμαγορά να καταβάλει 3,5 εκατ. ευρώ στον Αρτεμίου ως πληρεξούσιο της Hi-Med. Με αυτήν την απόφαση ο Αρτεμίου εξουσιοδότησε την δικηγόρο Αθηνών Αναστασία Ξεπαπαδέα να προχωρήσει σε κατάσχεση από το Ελληνικό Δημόσιο ως τρίτου. Το ποσό φτάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Η εφημερίδα μιλά για νόμιμη δραστηριότητα που γεννά πολλά ερωτήματα και για ένα πρόσωπο που βρίσκεται στην καρδιά της κυβερνητικής διαχείρισης σε θέματα διαφθοράς. Η γραμματέας εμφανίζεται πάντως ως πληρεξούσια δικηγόρος του Αρτεμίου ενώ την ίδια περίοδο ήταν στέλεχος στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Αναστασία Ξεπαπαδέα διορίστηκε από τις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε (και νυν) αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετέπειτα έγινε ειδική συνεργάτρια του ίδιου σε θέματα διαφθοράς και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Αυτό σημαίνει ότι, λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων της έγινε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πληρεξούσια δικηγόρος σε υποθέσεις του γραφείου του Αρτέμη Αρτεμίου.

Το ερώτημα που διατυπώνεται στο δημοσίευμα είναι αν γνώριζε η γραμματέας ότι ο Αρτεμίου ειδικεύεται στη δημιουργία και διαχείριση των off-shore. Εξάλλου το όνομα του κύπριου δικηγόρου περιλαμβάνεται στα Panama Papers που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το 2016.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...