288
Κώστας Μπακογιάννης και Παύλος Γερουλάνος σε κοινή τους εμφάνιση πρόσφατα. Είναι το πιθανότερο ζευγάρι του β' γύρου για την Αθήνα | SOOC

Γκάλοπ για την Αθήνα: εύκολα πρώτος ο Μπακογιάννης, πιθανότερος ο Γερουλάνος για τον β’ γύρο

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2019, 20:07
Κώστας Μπακογιάννης και Παύλος Γερουλάνος σε κοινή τους εμφάνιση πρόσφατα. Είναι το πιθανότερο ζευγάρι του β' γύρου για την Αθήνα
|SOOC

Γκάλοπ για την Αθήνα: εύκολα πρώτος ο Μπακογιάννης, πιθανότερος ο Γερουλάνος για τον β’ γύρο

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2019, 20:07

Αυτό που βλέπουν όλες οι δημοσκοπήσεις για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ είδε και αυτή της Metron Analysis τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο «Βήμα της Κυριακής».

Πενήντα ημέρες πριν από την πρώτη κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών, η εταιρεία δημοσκοπήσεων ουσιαστικά αποτυπώνει τον χάρτη των εκλογών για την Αθήνα και δείχνει ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος, πρώην υφυπουργός Εργασίας και πολυδιαφημισμένος από την Κουμουνδούρου ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς, έρχεται με δυσκολία τρίτος, νιώθοντας μάλιστα τη δημοσκοπική «ανάσα» του υπόδικου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με τη Metron Analysis, η πρωτιά -αλλά και η δημαρχία- είναι τρόπον τινά τελειωμένη υπόθεση. Ο Κώστας Μπακογιάννης φαίνεται να επιτυγχάνει μια διακοματική αποδοχή και στην πρώτη Κυριακή να λαμβάνει ένα ποσοστό της τάξεως του 37%. Δεύτερος με απόσταση είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ και λαμβάνει ένα 13%. Αυτό είναι και το πιθανότερο ζευγάρι για τον β’ γύρο. Ο οποίος, πάλι κατά τη Metron Analysis και το «Βήμα της Κυριακής», εκτιμάται στο 54%-25% υπέρ του στηριζόμενου από τη ΝΔ περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Τα ποσοστά του κ. Ηλιόπουλου μετρήθηκαν μόλις στο 10%, ενώ ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής είναι στο 9% (είναι εντυπωσιακό, όσο και τρομακτικό το υψηλό ποσοστό, 18%, που απολαμβάνει ο Κασιδιάρης στην ηλικιακή ομάδα 17-34).

Σύφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», η υποψηφιότητα Μπακογιάννη δείχνει να έχει μια οριζόντια αποδοχή: προηγείται στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων εκτός από αυτούς που αυτοτοποθετούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπου προηγείται ο κ. Γερουλάνος, καθώς και σε αυτόν της Αριστεράς, όπου προηγείται ο κ. Ηλιόπουλος.

Σε περίπτωση που ο τελευταίος κάνει την έκπληξη και βγει στον β’ γύρο και πάλι χάνει από τον κ. Μπακογιάννη (με 57% – 22%). Οσο για το απευκταίο σενάριο να είναι ο Κασιδιάρης αντίπαλος του κ. Μπακογιάννη τότε η διαφορά είναι στο 70% – 13%).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...