356
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σε ύφεση η φωτιά στη Θάσο – 61 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2022, 20:03
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σε ύφεση η φωτιά στη Θάσο – 61 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2022, 20:03

Σε ύφεση είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική το απόγευμα της Πέμπτης.

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων 185 πυροσβέστες και 38 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν, συνολικά, 10 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρείχαν 2 ελικόπτερα και 3 μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το δασαρχείο Θάσου, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οπως ανακοινώθηκε, στο νησί έχει ενεργοποιηθεί κλιμάκιο από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ προγραμματίστηκε και η μετάβαση έτερου κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Μεσσηνία, από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι το μέτωπο είναι οριοθετημένο. Επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο (από τις  έξι το απόγευμα της Τετάρτης έως τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης) εκδηλώθηκαν 61 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής,
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Κεντρική & Νότια Εύβοια και περιοχές της Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβο, Χίο, Σάμο Ικαρία)

Εξάλλου, από την Πυροσβεστική απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, όλοι οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...