215
Το καναδικό αεροσκάφος, είναι ειδικά σχεδιασμένο για αποστολές αεροπυροσβεσης | civilprotection.gr

Δυο Canadair στέλνει η Ελλάδα για να συνδράμουν στις πυρκαγιές της Γαλλίας

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2022, 17:30
Το καναδικό αεροσκάφος, είναι ειδικά σχεδιασμένο για αποστολές αεροπυροσβεσης
|civilprotection.gr

Δυο Canadair στέλνει η Ελλάδα για να συνδράμουν στις πυρκαγιές της Γαλλίας

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2022, 17:30

Με δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 συνδράμει εκ νέου η χώρα μας τη Γαλλία, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα των γαλλικών Αρχών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU, καθώς η χώρα πλήττεται από μεγάλες δασικές πυρκαγιές, ιδίως στα νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά της.

Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, «η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα δύο αεροσκάφη, τα οποία έχουν ήδη φθάσει στη Γαλλία», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά φέτος που η χώρα μας συνδράμει τις γαλλικές Αρχές για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στηρίζοντας με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Κατά την ίδια ενημέρωση: «Εμπρακτη συνδρομή προς τη Γαλλία έχουν ήδη προσφέρει η Σουηδία με δύο αεροσκάφη Air-Tractor, καθώς και η Πολωνία, η Γερμανία, η Ρουμανία και η Αυστρία με μηχανοκίνητες ομάδες δασοπυρόσβεσης. Σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, 42.000 εκτάρια δασικής έκτασης έχουν καεί από τον Ιούνιο έως σήμερα, ενώ περισσότεροι από 10.000 πυροσβέστες δίνουν αυτή την ώρα τη μάχη της πυρόσβεσης».

«Η Γερμανία, η Ελλάδα, η Πολωνία και, μέσα στις επόμενες ώρες, η Ρουμανία και η Αυστρία: οι εταίροι μας βοηθούν τη Γαλλία να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές», έγραψε στο Twitter ο Εμανουέλ Μακρόν. «Τους ευχαριστώ. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη λειτουργεί!», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...