191
Τα ΜΑΤ σε θέσεις μάχης για να προστατεύσουν το εργοτάξιο στην πλ. Εξαρχείων | Dimitris Kapantais / SOOC

Νέο σκηνικό έντασης στα Εξάρχεια για το Μετρό – Δεκάδες προσαγωγές

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2022, 12:26
Τα ΜΑΤ σε θέσεις μάχης για να προστατεύσουν το εργοτάξιο στην πλ. Εξαρχείων
|Dimitris Kapantais / SOOC

Νέο σκηνικό έντασης στα Εξάρχεια για το Μετρό – Δεκάδες προσαγωγές

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2022, 12:26

Nέα ένταση σημειώθηκε την Πέμπτη στην πλατεία Εξαρχείων, όπου από πολύ νωρίς, γύρω στις 06:30, συγκεντρώθηκαν κάποιοι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να εμποδίσουν τα συνεργεία να συνεχίσουν τις εργασίες για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό.

Ως γνωστόν, το εργοτάξιο εγκαταστάθηκε την περασμένη Τρίτη, υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, καθώς αναμένονταν αντιδράσεις –διάφορες «συλλογικότητες» διαμαρτύρονταν ότι με τον σταθμό στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη «αλλοιώνεται» ο χαρακτήρας της πλατείας.

Το πρωί της Πέμπτης το σκηνικό επαναλήφθηκε. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν από πολύ νωρίς στο σημείο, εμπόδισαν τους συγκεντρωθέντες να πλησιάσουν στην πλατεία.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες, γύρω στις 08:30, πέταξαν ντομάτες, αυγά και καφέδες εναντίον του συνεργείου που εκτελεί τις εργασίες.

♦ Διαβάστε: Οι 15 σταθμοί της Γραμμής 4

Ακολούθησαν 32 προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι δύο που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των υπολοίπων.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο μέγαρο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από το οποίο συγκεντρώθηκαν περίπου 30 διαδηλωτές, απαιτώντας την απέλευθερωσή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...