182
Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν χαιρετάει τον αμερικανό πρόεδρο με «γροθιά» στο παλάτι | Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal Court/Handout via REUTERS

Σαουδική Αραβία: Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν καλωσόρισε τον Μπάιντεν με… «γροθιά»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2022, 19:30
Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν χαιρετάει τον αμερικανό πρόεδρο με «γροθιά» στο παλάτι
|Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal Court/Handout via REUTERS

Σαουδική Αραβία: Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν καλωσόρισε τον Μπάιντεν με… «γροθιά»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2022, 19:30

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αντάλλαξε «χειραψία» με… γροθιά με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία παρακολουθείται στενά και οι ειδικοί παρατηρούν τη γλώσσα του σώματος και τη ρητορική του αμερικανού προέδρου που επιδιώκει να επανορθώσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Ριάντ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής ο Μπάιντεν αναμένεται ότι θα συζητηθεί το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που στάθηκε αφορμή για το «πάγωμα» των σχέσεων των δύο χωρών, αφού οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο πρίγκιπας διάδοχος ενέκρινε τη δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post Τζαμάλ Κασόγκι, τον Οκτώβριο του 2018. Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στη δολοφονία.

Ο Μπάιντεν έγινε δεκτός κατά την άφιξή του στην Τζέντα από τον περιφερειακό κυβερνήτη της Μέκκας, τον πρίγκιπα Χαλίντ αλ Φαϊζάλ. Παρών στην υποδοχή του αμερικανού προέδρου ήταν και σαουδάραβας πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Ρίμα μπιν Μπάνταρ αλ Σαούντ. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε στη συνέχεια πλάνα από την υποδοχή του Μπάιντεν στο βασιλικό παλάτι από τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News