187
Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη αλλά το πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ | REUTERS/Sarah Silbiger/File Photo

Σαουδάραβας ύποπτος για τη δολοφονία του Κασόγκι συνελήφθη στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 22:26
Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη αλλά το πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ
|REUTERS/Sarah Silbiger/File Photo

Σαουδάραβας ύποπτος για τη δολοφονία του Κασόγκι συνελήφθη στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 22:26

Eνα φερόμενο μέλος της ομάδας που ενεπλάκη στη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, τον Οκτώβριο του 2018 στην Κωνσταντινούπολη, συνελήφθη την Τρίτη στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού και έχει τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Ο Χαλίντ Αλοταΐμπι, 33 ετών, συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει η Τουρκία. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί στη γενική εισαγγελία του Εφετείου του Παρισιού που θα τον ενημερώσει για το ένταλμα και, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, θα ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοσή του στην Τουρκία.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε -και κατά τα φαινόμενα τεμαχίστηκε- μέσα στο προξενείο της χώρας του στις 2 Οκτωβρίου 2018, από πράκτορες που πήγαν στην Κωνσταντινούπολη από τη Σαουδική Αραβία. Το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.

Το Ριάντ, αφού αρχικά διέψευδε τη δολοφονία, τελικά ανακοίνωσε ότι οι σαουδάραβες πράκτορες έδρασαν αυτοβούλως. Σε δίκη που έγινε στη Σαουδική Αραβία πέντε κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε θάνατο και άλλοι τρεις σε ποινές φυλάκισης. Οι θανατικές καταδίκες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε ποινές κάθειρξης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News