310
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού | Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Σακελλαροπούλου: Η ιστορία διδάσκει ότι η πατρίδα μας δυναμώνει όταν είναι ενωμένη

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2020, 11:25
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού
|Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Σακελλαροπούλου: Η ιστορία διδάσκει ότι η πατρίδα μας δυναμώνει όταν είναι ενωμένη

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2020, 11:25

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, εν μέσω πανδημίας και έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, «το έπος του ’40 είναι ένα πρότυπο ομοψυχίας, ενότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Τετάρτη, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ.

Η Πρόεδρος πρόσθεσε ότι «η επέτειος που γιορτάζουμε σήμερα είναι πηγή υπερηφάνειας για το έθνος μας. Το “ΟΧΙ” που βροντοφώναξε σύσσωμος ο ελληνικός λαός ενάντια στην ιταμή φασιστική πρόκληση είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της ιστορίας μας.

» Μια στιγμή πατριωτικής έξαρσης και εθνικής αυτοπεποίθησης, μια στιγμή υπέρβασης. Ένα μικρό έθνος αψήφησε την υπεροπλία των Δυνάμεων του Αξονα που είχαν ήδη σαρώσει την Ευρώπη, ύψωσε το ανάστημά του και απέκρουσε τη φασιστική εισβολή.

» Τάχθηκε με την σωστή πλευρά της ιστορίας, υπερασπίστηκε την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τις ανθρωπιστικές αξίες ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού και τη βία του ναζισμού, νίκησε τον φόβο, πολέμησε ηρωικά στις πιο αντίξοες συνθήκες και απέσπασε τον θαυμασμό όλου του κόσμου».

Ακολούθως η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στη σημερινή συγκυρία και υπογράμμισε: «Το έπος του ’40 μας συγκινεί και μας εμπνέει. Σήμερα, σε δύσκολες συνθήκες, εν μέσω πανδημίας και έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, είναι ένα πρότυπο ομοψυχίας, ενότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης. Η ιστορία μας διδάσκει ότι η πατρίδα μας δυναμώνει και υπερβαίνει κάθε εμπόδιο, όταν είναι ενωμένη. Θυμόμαστε τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη, ενός από τους πολλούς που έζησαν “το θαύμα της Αλβανίας”: “Είδα στο πρόσωπο των στρατιωτών μου τη λάμψη που είναι ικανός ο Ελληνισμός να αναδύσει όταν πιστεύει στο δίκιο του”».

Την ώρα της κατάθεσης στεφάνου, πραγματοποίησαν διέλευση μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερα Apache  αποδίδοντας τιμές.

Μετά την κατάθεση στεφάνου η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στο γραφείο του διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγου Δημητρίου Κούκκου.

Η τριήμερη παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη της στη Μονή Βλατάδων.