186
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στην Αρμενία, στις 16 Οκτωβρίου | ΥΠΕΞ/Χάρης Ακριβιάδης

Δένδιας: Η Τουρκία δημιουργεί αναταραχή και αβεβαιότητα σε όλη την περιοχή μας

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2020, 10:51
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στην Αρμενία, στις 16 Οκτωβρίου
|ΥΠΕΞ/Χάρης Ακριβιάδης

Δένδιας: Η Τουρκία δημιουργεί αναταραχή και αβεβαιότητα σε όλη την περιοχή μας

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2020, 10:51

Υπάρχει τουρκική παρέμβαση και μάλιστα μεταφορά τζιχαντιστών μαχητών από τη Συρία και από τη Λιβύη στο νότιο Καύκασο, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αρμενία.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Special Report», με θέμα το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «αυτά είναι πράγματα μη παραδεκτά».

Πρόσθεσε ότι αυτά «είναι πράγματα πάρα πολύ επικίνδυνα για την περιοχή, για τη σταθερότητα όλου του ευρύτερου πολιτικού και γεωγραφικού ορίζοντα που μας αφορά».

Η Τουρκία, δήλωσε ακόμη ο κ. Δένδιας, «μετατρέπεται στον συγκεκριμένο παίκτη ο οποίος δημιουργεί αναταραχή και αβεβαιότητα σε όλη την περιοχή μας. Στο Ιράκ έχει εισβάλει, στη Συρία έχει εισβάλει, στην Κύπρο κάνει παράνομες ενέργειες, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κάνει παράνομες ενέργειες, στη Λιβύη μεταφέρει μαχητές». Οπου υπάρχει πρόβλημα φαίνεται να είναι παρούσα η Τουρκία, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μεταδόθηκε και το απόσπασμα της δήλωσης του κ. Δένδια από την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Ερεβάν με τον αρμένο ομόλογό του: «Η παρέμβαση της Άγκυρας σε μια ακόμη σύγκρουση είναι πραγματικά ανησυχητική, έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες διεθνώς. Η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί εξαρχής πάνω σε αυτό το θέμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...