412
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή της στη Δημοτική Πινακοθήκη της Θεσσαλονίκης | Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Σακελλαροπούλου: Η Θεσσαλονίκη ξαναβρίσκει τον εξωστρεφή χαρακτήρα της

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2020, 13:47
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή της στη Δημοτική Πινακοθήκη της Θεσσαλονίκης
|Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Σακελλαροπούλου: Η Θεσσαλονίκη ξαναβρίσκει τον εξωστρεφή χαρακτήρα της

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2020, 13:47

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την Τρίτη, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη, τη Δημοτική Πινακοθήκη Casa Bianca, όπου ξεναγήθηκε στην έκθεση «Οι στρατιωτικοί άγιοι στο Βυζάντιο».

Στη συνέχεια, σε δήλωσή της, αναφέρθηκε στο συναισθηματικό βάρος που έχει για την ίδια η Θεσσαλονίκη, ως γενέθλια πόλη.

Οπως επισήμανε, «νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ, έστω και κάτω από αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Η Θεσσαλονίκη, γενέθλια και αγαπημένη πόλη, έχει αφήσει βαθύ συναισθηματικό αποτύπωμα μέσα μου. 

» Κάθε φορά που την επισκέπτομαι, αισθάνομαι την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά της σαν προστατευτικό κέλυφος γύρω μου. Επιστρέφω στις αναμνήσεις, στους τόπους της παιδικής μου ηλικίας, στα αγαπημένα πρόσωπα, στη γλυκύτητα μιας απλής καθημερινότητας. Αλλά και σε στιγμές που ανήκουν πια στην ιστορία, ωστόσο για μένα διατηρούν την απτή πυκνότητα του βιώματος, που δεν έχει ξεθωριάσει από τον χρόνο. Φωτεινές, αλλά και σκοτεινές στιγμές.

» Κάποτε ανοιχτή και πολυπολιτισμική, μ’ ένα μοναδικό, πλούσιο υπόβαθρο, όπου διασταυρώθηκαν και αλληλεπίδρασαν τρεις θρησκείες, αργότερα περίκλειστη και εσωστρεφής, “γεμάτη αναταράξεις, αναστατώσεις, ξεριζωμούς και ξαναριζώματα”, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Μαρκ Μαζάουερ, η Θεσσαλονίκη σήμερα ξαναβρίσκει τον εξωστρεφή της χαρακτήρα.

» Κάθε φορά που την επισκέπτομαι, πλουτίζω από τις παραστάσεις της, γοητεύομαι από τις επάλληλες στοιβάδες της ιστορίας της, ενθουσιάζομαι με τις ευφυείς παρεμβάσεις στον ιστό της πόλης».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα | Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή αποφοίτησης της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) παρέστη όπου και επέδωσε τα ξίφη στους απόφοιτους.

Επιπλέον, επισκέφθηκε το Μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών όπου και θαύμασε την έκθεση με εργόχειρα που έχουν φτιάξει οι πόντιες γυναίκες.

Στο βιβλίο επισκεπτών η κυρία Σακελλαροπούλου έγραψε τα εξής: «Η επιλογή του ονόματος του Μουσείου συνειδητά αποδεικνύει την ιδιαίτερη πολιτισμική, ιστορική και κοινωνική αξία του εργόχειρου. Το έργο των κυριών του Μουσείου θυμίζει ότι το νήμα της παράδοσης δεν κόπηκε και μας συνδέει με τον πυρήνα της συγκρότησής μας. Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε και σας ευχόμαστε καλή δύναμη για το μέλλον».

Το απόγευμα θα επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο.

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί το Γ’ Σώμα Στρατού και και θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώον.

Χθες Δευτέρα, η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στο Διοικητήριο όπου ξεναγήθηκε στο Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης. Το απόγευμα, συνοδευόμενη από συνεργάτες της, η Πρόεδρος χαιρέτισε και μίλησε με πολίτες που έκαναν βόλτα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...