196
H φυγή των αμάχων για να γλιτώσουν από τις ρωσικές βόμβες συνεχίζεται | REUTERS/Thomas Peter

Ρωσική εισβολή: Η Ουκρανία μετρά ήδη πάνω από 2.000 νεκρούς αμάχους

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2022, 15:44
H φυγή των αμάχων για να γλιτώσουν από τις ρωσικές βόμβες συνεχίζεται
|REUTERS/Thomas Peter

Ρωσική εισβολή: Η Ουκρανία μετρά ήδη πάνω από 2.000 νεκρούς αμάχους

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2022, 15:44

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, έχουν χάσει τη ζωή τους από ρωσικά πυρά περισσότεροι από 2.000 ουκρανοί πολίτες, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών.

Στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται οι στρατιώτες και οι εθελοντές των δυνάμεων υπεράσπισης των ουκρανικών εδαφών, διευκρινίζεται στο σχετικό τηλεγράφημα του ουκρανικού πρακτορείου ειδήσεων Ukrinform.

«Ηδη για περισσότερες από 160 ώρες, η Ουκρανία και σύσσωμος ο ουκρανικός λαός αντιστέκονται στη δόλια και κυνική επίθεση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, ενώ κάθε ώρα που περνάει είναι ζωές που χάνονται, των παιδιών μας, των γυναικών και των δυνάμεων άμυνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει:

Στις επτά ημέρες της επίθεσης, «η Ρωσία κατέστρεψε εκατοντάδες μεταφορικά μέσα, υποδομές, κατοικίες, νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς και ήδη έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 2.000 ουκρανοί πολίτες, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι υπηρετούντες στις δυνάμεις άμυνας».

«Σήμερα οι βασικές προσπάθειες των διασωστών στοχεύουν στη διάσωση ανθρώπων. Καταφέραμε να κρατήσουμε στη ζωή περισσότερους από 150 πολίτες, να αντιμετωπίσουμε περισσότερες από 400 πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τα εχθρικά πυρά, και να απομακρύνουμε περισσότερους από 500 ανθρώπους από τα σημεία αυτά. Οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν 416 εκρηκτικούς μηχανισμούς», διευκρινίζεται στην ανακοίνωσή της Υπηρεσίας.

Κατά την τέλεση των καθηκόντων τους, σκοτώθηκαν δέκα διασώστες και 13 τραυματίστηκαν, καταλήγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...