226
Προεδρικό αυτόγραφο στο Ομσκ της Σιβηρίας. Οταν θα βγει στη σύνταξη η μικρή, θα θυμάται κανείς τον Πούτιν; | Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Ροκανίζουν τη δημοτικότητα του Πούτιν τα όρια συνταξιοδότησης

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2018, 07:00
Προεδρικό αυτόγραφο στο Ομσκ της Σιβηρίας. Οταν θα βγει στη σύνταξη η μικρή, θα θυμάται κανείς τον Πούτιν;
|Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Ροκανίζουν τη δημοτικότητα του Πούτιν τα όρια συνταξιοδότησης

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2018, 07:00

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σκέπτεται πώς να αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια των Ρώσων για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του, επειδή πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι η δημοτικότητά του παίρνει τον κατήφορο.

Είναι μάλιστα πολύ πιθανόν, για το όλο πλέγμα του Ασφαλιστικού, να απευθυνθεί στο ρωσικό έθνος, ακόμη και εντός της ημέρας, με σκοπό να κατευνάσει την αντίδραση του κόσμου.

Οπως γράφουν οι λονδρέζικοι Times, κυκλοφορούν φήμες ότι στο ζήτημα των συντάξεων θα… ανασυνταχθεί ο ίδιος με κάποια αναδίπλωση.

«Ο πρόεδρος θεωρεί απαραίτητο να δηλώσει την άποψή του ανοιχτά και λεπτομερώς» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπός του.

Ριγμένες οι Ρωσίδες

Οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα γνωστοποιήθηκαν στους πολίτες της Ρωσίας μάλλον ξαφνικά, εν μέσω Μουντιάλ, τον περασμένο Ιούνιο, και είναι δύσπεπτες: τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης αυξάνονται από τα 60 έτη στα 65 για τους Ρώσους και από τα 55 έτη στα 63 για τις Ρωσίδες, σταδιακώς πάντως, αρχίζοντας από του χρόνου.

Ο κ. Πούτιν, που είχε υποσχεθεί στο εκλογικό σώμα να μην «πειράξει» τις ηλικίες συνταξιοδότησης, βλέπει τώρα τις θετικές ανταποκρίσεις των Ρώσων στην πολιτική του να μειώνονται, και η ενόχλησή τους να πιστοποιείται κιόλας από τις δημοσκοπήσεις. Είναι λογικό να ανησυχεί.

Ετσι την περασμένη Τρίτη αναγκάστηκε να πει στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι οι αποφάσεις που σχετίζονται με τα δημοσιονομικά πράγματα αλλά και με τα συμφέροντα των πολιτών πρέπει να είναι δίκαιες. «Δεν γίνεται να πράττουμε μηχανιστικά, απαιτείται προσοχή» είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...