452
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν μια πρόκριση που κερδήθηκε με... ήττα | INTIME

H ΑΕΚ πήρε (με γκρίνιες) την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 07:12
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν μια πρόκριση που κερδήθηκε με... ήττα
|INTIME

H ΑΕΚ πήρε (με γκρίνιες) την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 07:12

Υποτίθεται ότι μετά την -επεισοδιακή- νίκη της με 2-1 στο Φάληρο στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ θα είχε σχετικά εύκολο έργο στη ρεβάνς στην έδρα της. Ομως αποδείχτηκε ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο και λίγο έλειψε οι παίκτες της ΑΕΚ αντί να πανηγυρίζουν στο τέλος, να κλαίνε. Θα είχε γραφεί αλλιώς η ιστορία αν η κεφαλιά του Καρντόσο στο 90′ δεν σταματούσε στο δεξί δοκάρι του Ανέστη. Για εκείνες τις στιγμές χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ πίστεψαν ότι θα ζήσουν αντίστοιχο εφιάλτη με εκείνον του 2015, όταν η ομάδα τους είχε αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό με γκολ στην εκπνοή.

Tο θρίλερ κράτησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τον Ολυμπιακό να πιέζει και τους γηπεδούχους να αμύνονται και να ολοκληρώνουν το ματς με τον Αλμέιδα κάτω από τα δοκάρια λόγω αποβολής του γκολκίπερ Ανέστη στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Τρία λεπτά μετά, αποβλήθηκε και ο Ντα Κόστα του Ολυμπιακού με δεύτερη κίτρινη.

Τελικά και παρά την ένταση ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-0 (με γκολ του Ρομάο στο 82′) και έτσι η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τον τελικό της 6ης Μαΐου. Θα είναι ο δεύτερος σερί τελικός Κυπέλλου για την ΑΕΚ.

Ωστόσο δεν ήταν μια πρόκριση που πέρασε χωρίς γκρίνιες. Πολλοί -και όχι τυχαίοι- στάθηκαν σε όλη την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ και κυρίως στην φάση του 22′ όταν ο Βράνιες της ΑΕΚ πάτησε σκόπιμα στον μηρό τον Μαρίν, με προφανή σκοπό να τον τραυματίσει.

Σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη. Αν η ΑΕΚ έμενε με δέκα παίκτες από τόσο νωρίς ίσως το ματς να είχε άλλη κατάληξη και σε κάθε περίπτωση η φάση επισκίασε κάπως την επιτυχία.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Ντέμη Νικολαΐδη, δόξας της ΑΕΚ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook και αφού χαιρέτησε την πρόκριση, σχολίασε:

Το λεγόμενο «τρίτο» ημίχρονο του ημιτελικού στο ΟΑΚΑ ήταν εξίσου θρίλερ.

Με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο άρχισαν τα όργανα. Εκνευρισμένος από τον αποκλεισμό της ομάδας του, ο Στέφανος Καπίνο ξέσπασε σε έναν πάγκο, δίχως να γνωρίζει πως τον βιντεοσκοπεί ο επικεφαλής της ΔΕΑΒ. Ο διεθνής τερματοφύλακας, σύμφωνα με μαρτυρίες, επιχείρησε να του πάρει το κινητό!

Ο ΟΣΦΠ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε την ΑΕΚ για φιλοξενία «επιπέδου Γ’ εθνικής», υποστηρίζοντας πως οπαδοί της έβρισαν και έφτυσαν τους παίκτες του Ολυμπιακού, λες και στο Καραϊσκάκη η ατμόσφαιρα δεν είναι ανάλογη.

«Καθρέφτης» πάντως του ελληνικού ποδοσφαίρου μοιάζει να είναι το παρακάτω βίντεο. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης λέει τη δική του ιστορία στις κάμερες και χαρακτηρίζει -μεταξύ άλλων- το Καραϊσκάκη «μοναστήρι». Την ίδια ώρα οπαδοί (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) της ΑΕΚ βρίζουν τόσο αυτόν όσο και τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ολυμπιακού Κώστα Καραπαππά, ο οποίος τους απαντάει!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...