262
Αλλο ένα από τα πολλά πάρτι με παρόντα τον βρετανό πρωθυπουργό | mirror.co.uk

Ψυχή των πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον – Νέα φωτογραφία τον «καίει» για το party-gate

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2022, 22:43
Αλλο ένα από τα πολλά πάρτι με παρόντα τον βρετανό πρωθυπουργό
|mirror.co.uk

Ψυχή των πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον – Νέα φωτογραφία τον «καίει» για το party-gate

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2022, 22:43

Η αστυνομία ερευνά τουλάχιστον 12 περισταστικά, αλλά όλοι πλέον μοιάζουν να έχουν χάσει το λογαριασμό για τα πάρτι που γίνονταν στη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία τις περιόδους του lockdown, με παρόντα σε πολλά από τα οποία τον ίδιο τον Μπόρις Τζόνσον.

Την Τετάρτη η εφημερίδα Mirror δημοσίευσε μια νέα φωτογραφία, από συγκέντρωση στις 15 Δεκεμβρίου 2020.

Διακρίνεται ο Τζόνσον να στέκεται δίπλα σε δύο μέλη του προσωπικού, ο ένας εκ των οποίων έχει περάσει γύρω από τον λαιμό του μια γιρλάντα. Μπροστά τους ένα ανοικτό μπουκάλι σαμπάνιας και σνακ.

Υποτίθεται ότι εκείνη την περίοδο απαγορευόταν η παρουσία δύο ή περισσοτέρων ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά στον ίδιο χώρο. Και επίσης υποτίθεται ότι τα πάρτι -χριστουγεννιάτικα ή όχι- απαγορεύονταν.

Η αστυνομία ερευνά ήδη 12 συγκεντρώσεις (όχι την εν λόγω από την οποία ήλθαν στο φως τα φωτογραφικά ντοκουμέντα) που έλαβαν χώρα στο γραφείο και την κατοικία του Τζόνσον, αφότου μια εσωτερική έρευνα κατέδειξε ότι το προσωπικό του απολάμβανε πάρτι με αλκοόλ στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία θα αρχίσει έως το τέλος αυτής της εβδομάδας τις επαφές με περισσότερους από 50 ανθρώπους, που πιστεύεται ότι παρέστησαν στα πάρτι κατά τη διάρκεια του lockdown στο γραφείο και την κατοικία του πρωθυπουργού.

Οπωε έγινε γνωστό, η αστυνομία θα στείλει επίσημα ερωτηματολόγια σε περισσότερους από 50 ανθρώπους προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για επίσημο νομικό έγγραφο και θα πρέπει να απαντηθεί με ειλικρίνεια.

«Οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να στείλουν τις απαντήσεις τους σε διάστημα επτά ημερών», λέει η αστυνομία. «Στις περισσότερες περιπτώσεις η επαφή γίνεται μέσω μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...