258
|

Ψήφος αποδήμων: Προσδοκίες ακόμη και για 214 ψήφους αν…

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 18:59

Ψήφος αποδήμων: Προσδοκίες ακόμη και για 214 ψήφους αν…

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 18:59

Σε καθοριστική για την τύχη της κυβερνητικής πρότασης εξελίσσεται η στάση που θα τηρήσει τελικά το ΚΚΕ στο ζήτημα της ψήφου των ομογενών, καθώς χωρίς τις ψήφους του Κομμουνιστικού Κόμματος θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να περάσει η πρόταση νόμου που θα έρθει στη Βουλή.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είδε σημεία σύγκλισης, οι κ.κ. Κουτσούμπας (ΚΚΕ) και Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) είπαν ναι επί της αρχής και με δεδομένη τη θετική στάση και του ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, δεν αποκλείεται τελικά να επιτευχθεί η απαιτούμενη συναίνεση για ένα τόσο ευαίσθητο εθνικά θέμα.

Το πρώτο «ναι» -έστω και με αστερίσκους- που εισέπραξε από το γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα  ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή τους την Παρασκευή, γεννά  προσδοκίες στο Μαξίμου ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να τύχει ευρύτατης συναίνεσης συγκεντρώνοντας ακόμα και 214 ψήφους (όλοι δηλαδή οι βουλευτές πλην αυτών του ΣΥΡΙΖΑ).

Ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας, που είπε καταρχάς «όχι» στην πρόταση Μητσοτάκη, καλώντας τον «να αλλάξει ρότα» ώστε να καταστεί εφικτή η μέγιστη δυνατή διακομματική συναίνεση για την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου, στο τέλος της δήλωσής του άφησε «παράθυρο» σύγκλισης, λέγοντας ότι θα περιμένει γραπτώς την τελική πρόταση της κυβέρνησης προκειμένου να τοποθετηθεί οριστικά. Φροντίζοντας ίσως να κρατήσει ανοικτή μια οδό διαφυγής ώστε να μην μείνει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ρετσινιά του μοναδικού διαφωνούντος…

Στον αντίποδα, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αθροιστικά έχουν 101 βουλευτές και σε περίπτωση που οι αστερίσκοι Κουτσούμπα μετατραπούν σε «αγκάθια», μπορούν άνετα να μπλοκάρουν το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...