235
Ο πύργος του Αϊφελ και στο βάθος το μοντέρνο προάστιο Λα Ντεφάνς. To Παρίσι προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του Airbnb | REUTERS/Gonzalo Fuentes/File Photo

Πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ στην Airbnb επέβαλε το Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 11:34
Ο πύργος του Αϊφελ και στο βάθος το μοντέρνο προάστιο Λα Ντεφάνς. To Παρίσι προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του Airbnb
|REUTERS/Gonzalo Fuentes/File Photo

Πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ στην Airbnb επέβαλε το Παρίσι

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 11:34

Συνέχεια στον άτυπο πόλεμο με την πλατφόρμα Airbnb δίνει το Παρίσι, αυτή τη φορά μάλιστα στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ο δήμος μήνυσε την πλατφόρμα και ζητά την καταβολή προστίμου ύψους 12,5 εκατ ευρώ γιατί το Airbnb διαθέτει στην πόλη 1.000 μη καταχωρισμένες κατοικίες

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό τονίζει ότι δεν γίνονται σεβαστοί οι κανόνες που προβλέπουν ότι ένα διαμέρισμα δεν θα πρέπει να διατίθεται πάνω από 120 ημέρες τον χρόνο ενώ υποχρεούται να έχει ειδικό αριθμό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να επιβάλλουν σε κάθε ακίνητο που δεν τηρεί τους κανόνες πρόστιμο που φτάνει τα 12.500 ευρώ, αναφέρει ο Monde.

Τα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου αναζήτησαν στις αγγελίες της πλατφόρμας ακίνητα που διατίθενται σε περιοχές όπου παρατηρείται το σοβαρότερο πρόβλημα, δηλαδή στα δημοτικά διαμερίσματα 1 έως 7 (την ευρύτερη περιοχή του κέντρου του Παρισιού) και 18.

Τα ακίνητα ενοικιάζονται για πάνω από 100 ευρώ τη βραδιά και είχαν πάνω από 10 σχόλια στην πλατφόρμα, μια ένδειξη ότι είναι πολυσύχναστα. Με άλλα λόγια, το Παρίσι αναζήτησε τα πλέον δημοφιλή της πλατφόρμας.

Η δήμαρχος και οι υπηρεσίες της πόλης της δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζουν με τη δημοφιλή πλατφόρμα, προσπαθούν όμως να κρατήσουν μια ισορροπία. «Δεν θέλουμε να βρεθούμε στη θέση της Βενετίας ή της Βαρκελώνης όπου πληθυσμός ξεσηκώθηκε κατά των τουριστών», επισημαίνει η κυρία Ινταλγκό.

Τα στοιχεία των υπηρεσιών του δήμου δείχνουν πάντως ότι «εξαφανίστηκαν» 26.000 διαμερίσματα στο κέντρο που είχαν ανέβει στην πλατφόρμα τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...