256
«Πρώτα η Ουγγαρία!» γράφει το σύνθημα μπροστά από τον Βίκτορ Ορμπαν που υποσχέθηκε φοροαπαλλαγή στις μητέρες με τέσσερα (ή περισσότερα) παιδιά | REUTERS/Bernadett Szabo

Ισόβια απαλλαγή φόρου για τις μητέρες με τέσσερα παιδιά υπόσχεται ο Ορμπαν

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 09:13
«Πρώτα η Ουγγαρία!» γράφει το σύνθημα μπροστά από τον Βίκτορ Ορμπαν που υποσχέθηκε φοροαπαλλαγή στις μητέρες με τέσσερα (ή περισσότερα) παιδιά
|REUTERS/Bernadett Szabo

Ισόβια απαλλαγή φόρου για τις μητέρες με τέσσερα παιδιά υπόσχεται ο Ορμπαν

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 09:13

Μία πλευρά της πολιτικής του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν είναι να σφραγίσει τα σύνορα της χώρας του για κάθε μουσουλμάνο μετανάστη και να διακηρύσσει την απειλή την οποία – όπως ισχυρίζεται – αντιπροσωπεύουν για τη χώρα του.

Η άλλη, όπως την ξεδίπλωσε σε ομιλία του, είναι τα ευνοϊκά κίνητρα για τις γυναίκες με πολλά παιδιά για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και τα πάσης φύσεως (χρηματικά) κίνητρα για να αυξηθεί ο πληθυσμός.

Οπως ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι γυναίκες που θα γεννούν περισσότερα από τέσσερα παιδιά θα απαλλαγούν δια βίου από την πληρωμή φόρου εισοδήματος

«Για την Δύση, η απάντηση είναι η μετανάστευση. Για κάθε παιδί που λείπει θα πρέπει να υπάρχει ένα που εισέρχεται και έτσι οι αριθμοί θα είναι σωστοί», δήλωσε την Κυριακή κατά την ετήσια ομιλία για την κατάσταση της χώρας. «Εμείς δεν χρειαζόμαστε αριθμούς, χρειαζόμαστε παιδιά από την Ουγγαρία», τόνισε.

Πέραν των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων, το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει άτοκα δάνεια 10 εκατ. φιορινιών (περίπου 32.000 ευρώ) σε νεόνυμφα ζευγάρια, τα οποία θα φτάσουν να μηδενιστούν εάν αποκτήσουν δύο ή τρία παιδιά. Θα στελεχωθούν ακόμη οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, θα αναβαθμιστούν τα νοσοκομεία ενώ θα επιδοτηθεί η αγορά οικογενειακών αυτοκινήτων με πολλά καθίσματα.

Η Ουγγαρία από το 2015, όταν ήλθε στην πρώτη γραμμή το μεταναστευτικό και προσφυγικό, τηρεί πολύ σκληρή γραμμή στο ζήτημα. Αρνείται, μεταξύ άλλων, να δεχθεί το ποσοστό μεταναστών που αναλογεί στη χώρα ενώ είχε ορθώσει τείχος στα νότια σύνορα με τη Σερβία για να ανακόψει το ρεύμα των μεταναστών. Από την άλλη πλευρά, η χώρα έχει να αντιμετωπίσει διπλό πρόβλημα από την υπογεννητικότητα και την μετανάστευση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...