260
Εντός των ημερών τοποθετούνται οι νέες πινακίδες | Twitter

Ετοιμες να τοποθετηθούν οι πινακίδες «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 09:52
Εντός των ημερών τοποθετούνται οι νέες πινακίδες
|Twitter

Ετοιμες να τοποθετηθούν οι πινακίδες «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 09:52

Συνήθως οι πινακίδες είναι αυτές που προειδοποιούν πρώτες για μεγάλες αλλαγές.

Αυτό συμβαίνει και στη Βόρεια Μακεδονία που θα αρχίσει σταδιακά να ξηλώνει όσες γράφουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και να τις αντικαθιστά με καινούριες που φέρουν το νέο όνομα της χώρας.

Σήμερα Δευτέρα πρόκειται να αποσταλεί από την Αθήνα στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση που θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Αυτό αυτή τη στιγμή ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της Βόρειας Μακεδονίας για την αλλαγή των πινακίδων και – σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου – για την αλλαγή σε δημόσια έγγραφα.

Αυτό σημαίνει ότι σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας η χώρα θα αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Είναι ρητή και ξεκάθαρη η Συμφωνία των Πρεσπών επ’ αυτού. Σε όλα τα διεθνή φόρα, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, π.χ. σε όλα τα νέα έγγραφα, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία» εξήγησε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η πινακίδα στη Γευγελή, στα σύνορα με την Ελλάδα,  θα είναι συμβολικά η πρώτη που θα μιλά για Βόρεια Μακεδονία, αποκάλυψε στον λογαριασμό στο Twitter ο δημοσιογράφος της χώρας Βλαντίμιρ Πετρέσκι.

Οπως σημειώνει ο ίδιος, η αλλαγή θα γίνει από την Τρίτη ή τις επόμενες ημέρες.

Η αλλαγή δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά έχει και ουσιαστική σημασία καθώς έρχεται σε εφαρμογή των προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά και την ψήφιση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...