282
Εξετάσεις κορονοϊού σε τουρίστες που εισέρχονται στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα, από τις ομάδες του ΕΟΔΥ | Intime

Προμαχώνας: Πωλούν έναντι 40 ευρώ πλαστά διαβατήρια κορονοϊού!

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 17:16
Εξετάσεις κορονοϊού σε τουρίστες που εισέρχονται στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα, από τις ομάδες του ΕΟΔΥ
|Intime

Προμαχώνας: Πωλούν έναντι 40 ευρώ πλαστά διαβατήρια κορονοϊού!

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 17:16

Πιστοποιητικά που δείχνουν ότι έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό και είναι αρνητικό πωλούνται έναντι 40 ευρώ στα σύνορα του Προμαχώνα, προκειμένου τουρίστες, κυρίως από τα Βαλκάνια, να εισέρχονται στην Ελλάδα δίχως τις απαραίτητες εξετάσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, η κυβέρνηση αποφάσισε από την προσεχή Τετάρτη ότι θα γίνονται δεκτά μόνο τα πιστοποιητικά από 100 πιστοποιημένα σημεία στα Βαλκάνια.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν παρατηρηθούν πολλά εισαγόμενα κρούσματα, να κλείσει ο Προμαχώνας για κάποιες ημέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Mega.

Πάντως, το μέτρο τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Τετάρτη τα μεσάνυχτα, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Ιουλίου. Σύμφωνα με την ΚΥΑ απαγορεύεται χωρίς αρνητικό τεστ κορονοϊού η χερσαία είσοδος στη χώρα από ξένους επισκέπτες στον Προμαχώνα, όχι όμως στους έλληνες πολίτες.

Μεταξύ άλλων και η είσοδος στην ελληνική επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:

  • Eχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.
  • Φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.