339
Ο Χρήστος Καλογρίτσας στην Προανακριτική τον περασμένο μήνα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προανακριτική: Νέα στοιχεία για την εμπλοκή Παππά κατέθεσε ο Καλογρίτσας

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2021, 12:56
Ο Χρήστος Καλογρίτσας στην Προανακριτική τον περασμένο μήνα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προανακριτική: Νέα στοιχεία για την εμπλοκή Παππά κατέθεσε ο Καλογρίτσας

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2021, 12:56

Δύο SMS που του είχε στείλει ο Νίκος Παππάς κατέθεσε την Παρασκευή στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τους χειρισμούς του πρώην υπουργού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο περιβόητο πλέον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, ο Χρήστος Καλογρίτσας. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές της ΝΔ, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Παππάς συντόνιζε τις ενέργειες και συναντήσεις του επιχειρηματία και του έδινε εντολές πώς θα δράσει ως «μπροστινός» για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και τη δημιουργία του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, το πρώτο SMS, αποδεικνύει την εμπλοκή του κ. Παππά στην αφανή συνεργασία του κ. Καλογρίτσα με τη λιβανέζικη CCC για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς σε αυτό ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει πριν το διαγωνισμό τον Χρήστο Καλογρίτσα ότι το επόμενο πρωί τον περιμένει ο μεσολαβητής Αντώνης Λιανός στα γραφεία της CCC, επισημαίνοντάς του μάλιστα να κάνει γρήγορα.

Το δεύτερο SMS – κατά τις ίδιες πηγές – επιβεβαιώνει ότι το ραντεβού του κ. Καλογρίτσα με τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά προς αναζήτηση συνεταίρου, κανονίστηκε από τον Νίκο Παππά, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργούσε σύμφωνα με τις εντολές του.

Παράλληλα, ο κ. Καλογρίτσας απέστειλε στην Επιτροπή σειρά τιμολογίων, περί της χρηματοδότησης της εφημερίδας «Documento» από τον ίδιο με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά.

«Τα νεότερα στοιχεία ενδυναμώνουν όσα έχουν αποδειχθεί ήδη. Ο κ. Παππάς ενώ ήταν αρμόδιος υπουργός έστελνε εκ μέρους του τον κ. Καλογρίτσα και του διασφάλιζε να βρει χρήματα και συνεταίρους για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel», επεσήμαναν πηγές της ΚΟ της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι αυτά κατακεραυνώνουν τον κ. Παππά και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Τζούφια στοιχεία»

Για «τζούφια στοιχεία» που έχουν ήδη καταρριφθεί, έκαναν από την πλευρά τους λόγο κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κατάθεση σημειώματος του κ. Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Απαντώντας μάλιστα στα όσα ανέφεραν, νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ μηρυκάζει για μια ακόμα φορά τζούφια στοιχεία. Αναμασά όσα έχουν ήδη καταρριφθεί από τους μάρτυρες και την έκθεση της ΤτΕ. Το φιάσκο του φιάσκου…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...