353
Η Κέιλι ΜακΙνάνι τη στιγμή που «κόβεται» στον αέρα από τον Νιλ Καβούτο | Fox News

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, το Fox News κόβει τους δεσμούς του με τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 18:25
Η Κέιλι ΜακΙνάνι τη στιγμή που «κόβεται» στον αέρα από τον Νιλ Καβούτο
|Fox News

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, το Fox News κόβει τους δεσμούς του με τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 18:25

Οριστική φαίνεται ότι είναι η ρήξη της θερμής σχέσης του ειδησεογραφικού δικτύου Fox News με το στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ, μετά και το επεισόδιο που σημειώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, όταν «κόπηκε» στον αέρα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου που επικαλέστηκε ότι οι Δημοκρατικοί είναι «υπέρ της νοθείας».

Σχεδόν 72 ώρες μετά την επίσημη ανακήρυξη του Τζο Μπάιντεν στον προεδρικό θώκο, το συντηρητικό δίκτυο του Ρούπερτ Μέρντοκ, που αποτέλεσε μεγάλο υποστηρικτή του Τραμπ, από το 2015 κιόλας, κάνει αναστροφή 180 μοιρών αφήνοντάς τον έκθετο.

Το βράδυ της Δευτέρας η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΙνάνι άρχισε να λέει σε συνέντευξη Τύπου εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ ότι «αμφισβητούνται από την εκστρατεία του προέδρου τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου και έχει αρχίσει η δικαστική τους διερεύνηση».

Η ΜακΙνάνι κατηγόρησε για «νοθεία» τους Δημοκρατικούς και δήλωσε πως οι εκλογές «είναι πολύ μακριά από το να τελειώσουν. Σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας, εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε».

«Θέλουμε να μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι και όλες οι μη νόμιμες να ακυρωθούν», πρόσθεσε και εκεί ήρθε η αντίδραση του παρουσιαστή της εκπομπής του Fox News, Νιλ Καβούτο, ο οποίος «έκοψε» τις δηλώσεις της στον αέρα.

«Ω, ω, ω, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι εδώ,» φώναξε ο δημοσιογράφος, «αν δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες να τα στηρίξει αυτά, εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω να σας τα μεταδίδω» με τον παρουσιαστή του συντηρητικού καναλιού να απορρίπτει τους ισχυρισμούς της ΜακΙνάνι.

Υπενθυμίζεται ότι η ρήξη είχε διαφανεί από το βράδυ των εκλογών της περασμένης Τρίτης, όταν το Fox News έσπευσε προς έκπληξη πολλών να κρίνει ότι ο Τραμπ έχασε την πολιτεία της Αριζόνα –όπου ακόμη και σήμερα ο τελικός νικητής παραμένει τυπικά άγνωστος.

Και αν το Fox News προωθούσε εδώ και χρόνια την πολιτική ατζέντα του Τραμπ, ωστόσο την ύστατη ώρα επέλεξε να παίξει «καθαρά», υποστηρίζοντας ότι ο Μπάιντεν θα κερδίσει την Αριζόνα

Η τηλεοπτική κάλυψη του Fox News στις αμερικανικές εκλογές του 2020 βρέθηκε στην πρώτη θέση της τηλεθέασης, με 14,1 εκατομμύρια τηλεθεατές, εκνευρίζοντας τον πρόεδρο Τραμπ και τους υποστηρικτές του.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...