264
Κιθάρες, κρασί και μεζέδες στο τραπέζι με χιλιάδες καλεσμένους, σαν να μην υπάρχει ο κορονοϊός, στην Πράγα | EPA

Πράγα: Πάρτι με χιλιάδες κόσμου που γιόρτασαν το… τέλος του lockdown

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 13:51
Κιθάρες, κρασί και μεζέδες στο τραπέζι με χιλιάδες καλεσμένους, σαν να μην υπάρχει ο κορονοϊός, στην Πράγα
|EPA

Πράγα: Πάρτι με χιλιάδες κόσμου που γιόρτασαν το… τέλος του lockdown

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 13:51

Πάρτι για να γιορτάσουν το τέλος του lockdown έκαναν χιλιάδες άνθρωποι σε γέφυρα της Πράγας, κάτι που βέβαια, δεν χαροποίησε καθόλου τους ειδικούς, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι με τέτοια συμπεριφορά κινδυνεύουν να κλειστούν ξανά σπίτια τους.

Οι «εορτάζοντες» κάθησαν σε ένα τραπέζι μήκους 500 μέτρων στην γέφυρα του Καρόλου και με ποτά, φαγητά και μουσικές, γιόρτασαν την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Θέλουμε να γιορτάσουμε το τέλος της κρίσης του κορονοϊού αφήνοντας τους ανθρώπους να συναντηθούν και να δείξουν ότι δεν φοβούνται, ότι δεν φοβούνται να πάρουν ένα κομμάτι σάντουιτς από τον διπλανό τους», δήλωσε ο Οντρέι Κόμπζα, διοργανωτής της εκδήλωσης και ιδιοκτήτης ενός καφέ.

«Η κοινωνία δεν θα πρέπει να φοβάται. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε μια οικονομική κρίση, μια ύφεση και αυτό θα μας βλάψει πολύ περισσότερο από την covid-19», πρόσθεσε.

«Ενημερώθηκα για την εκδήλωση μέσω του Facebook και την βρήκα ενδιαφέρουσα», δήλωσε η Γκαλίνα Κομτσένκο- Κρεζτσίκοβα, μια Ρωσίδα που ζει στην Πράγα, η οποία πήγε στο δείπνο μαζί με τον σύζυγό της.

Αποψη του γλεντιού! – Reuters

Η Τσεχία, μια χώρα με 10,7 εκατομμύρια κατοίκους, ήρε τα περισσότερα μέτρα που είχε λάβει για την επιδημία του κορονοϊού. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής περίπου 12.000 κρούσματα και λιγότεροι από 350 θάνατοι.

Από την 1η Ιουλίου οι Τσέχοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι πλέον να φορούν μάσκα στους δημόσιους χώρους, εκτός από τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας, το Μετρό της Πράγας και σε δύο περιοχές στα βορειοανατολικά όπου παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων της covid-19 σε ανθρακωρυχεία.

Επίσης, στην Πράγα η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στις συγκεντρώσεις περισσότερων από 100 ανθρώπων σε εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News